to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 20.06.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Κυβέρνηση Ιανός, με δύο πρόσωπα και ασόβαρη (βίντεο)

Κυβέρνηση, Ιανός, με δύο πρόσωπα" χαρακτήρισε ο Δημ. Παπαδημούλης την κυβέρνηση χρεώνοντας της έλλειψη σοβαρότητας και πολυγλωσσία. Ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι άλλη εικόνα παρουσιάζει η κυβέρνηση στο εσωτερικό, και άλλη στο εξωτερικό.


Από τη μία διατρανώνει ότι παραμένει πιστή στην ίδια πολιτική, δια μέσου και του νέου υπουργού οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη που «πάει στις Βρυξέλλες και λέει «συνεχίζουμε την ίδια πολιτική», ενώ την ίδια στιγμή, «κάποιοι υπουργοί, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ. θεωρούν ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του -11% αθροιστικά των δύο κομμάτων στις εκλογές είναι να τάζουν στους Έλληνες "μην κοιτάζετε τι λέει ο Χαρδούβελης και ο Σαμαράς εμείς υποσχόμαστε πως θα το αλλάξουμε"». "Οι μετεωρισμοί αυτοί της κυβέρνησης δεν θα επιφέρουν τίποτα άλλο εκτός από επιτάχυνσή της φθοράς της" εκτίμησε ο Δημ. Παπαδημούλης.

"Τιμή μας και καμάρι μας που δεν είμαστε αρχηγικό μαγαζί, αλλά ένα δημοκρατικό κόμμα"

Στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθούν όλες οι απόψεις και θα συνεκτιμηθούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές. "Είμαστε σε περίοδο κοινωνικών εξελίξεων και ο κόσμος μας τραβά από το μανίκι, ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ του 30% απαιτεί από τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με τις ελπίδες του". Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η σύνθεση των απόψεων και όχι "να κάνουμε την τρίχα τριχιά".

"Τιμή μας και καμάρι μας που δεν είμαστε αρχηγικό μαγαζί αλλά ένα δημοκρατικό κόμμα" υποστήριξε ο Δημ. Παπαδημούλης και δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιεί αυτά που αποφασίζει, με συνέπεια λόγων και έργων, σοβαρότητα, συνοχή και προσήλωση στο πρόγραμμα του που πρέπει να γίνει ακόμα πιο πειστικό και συγκεκριμένο.

"Η πολιτική που υλοποιεί η ηγεσία Τσίπρα είναι αυτή ακριβώς που στα συλλογικά μας όργανα έχουμε αποφασίσει και δεν τίθεται θέμα καμιάς στροφής" διευκρίνισε επαναλαμβάνοντας ότι συμμαχίες θα αναζητηθούν ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, αμφίπλευρα και προς το κέντρο και προς τα αριστερά.

"Ο κόσμος που μας στηρίζει θέλει έναν αριστερό ΣΥΡΙΖΑ με νικηφόρα στρατηγική και έτοιμο να συνομιλήσει και με άλλους για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση". "Το σύστημα θέλει το ΣΥΡΙΖΑ νερόβραστο σε θέσεις και αριστεριστή απομονωμένο, να μην συνομιλεί με κανένα" για να μπορεί να διαιωνίζει την εξουσία του.

"Μείζον θέμα είναι το Μνημόνιο και όχι η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι "το Μνημόνιο είναι το μείζον θέμα και όχι η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας" για την οποία θα μπορέσει να υπάρξει συναίνεση, μετά τις εκλογές. Την διαπραγμάτευση για το χρέος πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή" τονίζοντας ότι "η χώρα δεν μπορεί να δεσμευθεί για δεκαετίες από μια κυβέρνηση μειοψηφίας".

Τέλος εγκάλεσε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά ότι τορπιλίζει τη συζήτηση και ότι αποτελεί μεγάλη ανωμαλία για τη χώρα ο πρωθυπουργός να μην απαντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Δεν έχει ποτέ μιλήσει ούτε ενημερώσει ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα" είπε χαρακτηριστικά ενώ υποστήριξε ότι οι προσχηματικές αιτιάσεις που επικαλείται η κυβέρνηση για αυτό περί ύβρεων, υποβαθμίζουν το ρόλο της αντιπολίτευσης που έχει ως θεσμική υποχρέωση της, την άσκηση δριμείας κριτικής στην κυβέρνηση.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)