to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:08 | 05.12.2019

Πολιτική

«Eurogroup "καρφώνει" ΝΔ, σταματάνε τον Απρίλη την προστασία της πρώτης κατοικίας»

«Ένα ακόμη πλήγμα στα συμφέροντα των πολλών!», όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου


«Η χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup "καρφώνει" τη ΝΔ, φανερώνοντας αυτά που μας κρύβουν!», γράφει ο Δημ. Παπαδημούλης, και εξηγεί ότι η εν λόγω ανακοίνωση «Χαιρετίζει την σταθερή δέσμευση των ελληνικών αρχών να ΜΗΝ επεκτείνουν πέραν του Απριλίου 2020 το ισχύον καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας»!

«Ένα ακόμη πλήγμα στα συμφέροντα των πολλών!» καταλήγει ο Δημ. Παπαδημούλης.

To σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του Eurogroup:

Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει ότι «το Eurogroup χαιρετίζει τη σταθερή δέσμευση των ελληνικών αρχών να ΜΗΝ συνεχιστεί το ισχύον πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία πέραν του Απριλίου 2020. Που σημαίνει ότι αυτή η δέσμευση έχει αναληφθεί από πριν και χτες απλώς επαναλήφθηκε και παραμένει κρυφή από τους Έλληνες.

«Το Eurogroup, με την επίσημη ανακοίνωσή του χθες, «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη ΝΔ και φανερώνει δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και κρύβει από τους Έλληνες, με τη βοήθεια και των φιλικών της ΜΜΕ», επισήμανε επίσης την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε δηλώσεις του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Η κυβέρνηση ξηλώνει ένα-ένα τα θετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα»

Όπως πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη ο Δημ. Παπαδημούλης:

Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξηλώνει ένα-ένα τα θετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των συμφερόντων των πολλών, γιατί όσους έχουν πρώτη κατοικία που απειλείται με πλειστηριασμούς δεν τους λες ούτε προνομιούχους ούτε καν μεσαία τάξη. Είναι οι πολλοί και οι πιο αδύνατοι.

Προβλέπω ότι θα υπάρξει ένα κύμα πλειστηριασμών από τον Απρίλιο και μετά, με εξώσεις. Και οι τράπεζες, που ξέρουν πολύ καλά το κυβερνητικό σχέδιο, προετοιμάζονται ήδη γι’ αυτό.

Νομίζω ότι έρχεται να «δέσει» με την κυβερνητική απόφαση οι οκτώ στους δέκα δικαιούχους κοινωνικού μερίσματος κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα να πάρουν απλώς, ενόψει Χριστουγέννων και Νέου Έτους, τις… ευχές και τα «χρόνια πολλά» του κ. Μητσοτάκη και… ούτε ένα ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)