to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:56 | 13.01.2023

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Έστειλα επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, για την αντισυνταγματική παρέμβαση Ντογιάκου

«Έστειλα επιστολή στην Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, την κοινοποίησα στους προέδρους όλων των πολιτικών ομάδων και σε όλα τα μέλη του Προεδρείου του Ε/Κ. Γιατί αυτή η σκανδαλώδης, αντισυνταγματική παρέμβαση του κ. Ντογιάκου δεν έχει καμία σχέση με όσα ισχύουν σε μια δημοκρατική χώρα μέλος της ΕΕ, παρά με την Ουγγαρία και την Πολωνία», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Attica TV.


«Επιπλέον συναντήθηκα και με την κα Μέτσολα», επισήμανε, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις στο Ε/Κ, αλλά και τρομακτικό μούδιασμα ακόμη και στο ΕΛΚ όπου ανήκει η ΝΔ για αυτές τις ακραίες καταστάσεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα, με ευθύνη Μητσοτάκη, και που κάνουν ζημιά και στη χώρα και στη δικαιοσύνη και στη δημοκρατία μας. Όλοι κατακεραυνώνουν την γνωμοδότηση Ντογιάκου, η οποία μάλιστα έχει κονιορτοποιηθεί όλα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, αλλά και από όλους τους κορυφαίους συνταγματολόγους. Έχει γίνει μπούμερανγκ και στην Ελλάδα και στην ΕΕ».

«Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι είναι ένας σύγχρονος κεντροδεξιός ηγέτης καταρρέει. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή για να ψάξει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα παραμείνει αταλάντευτο. Όσα θλιβερά συμβαίνουν με ευθύνη Μητσοτάκη και συνέργεια Ντογιάκου θα κάνουν ακόμη πιο αιχμηρό το πόρισμα αυτής της επιτροπής, της PEGA, που θα εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ε/Κ την άνοιξη», διεμήνυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει στις Βρυξέλλες η άποψη ότι η γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την οποία ο ίδιος ενημέρωσε την κα Μέτσολα συνδέεται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο Δημ. Παπαδημούλης απάντησε: «Είναι ολοφάνερο αυτό. Η αρμόδια εισηγήτρια του Ε/Κ, που είναι κεντροδεξιά φιλελεύθερη, η κα Σόφι ιν Βελτ, με βάση χθεσινή δήλωσή της θεωρεί ότι η ενέργεια του κ. Ντογιάκου υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές για μια ευρωπαϊκή χώρα και υπηρετεί το στόχο της συγκάλυψης του σκανδάλου. Αλλά η γραμμή της συγκάλυψης δεν περνάει στο Ε/Κ».

«Τώρα πια αρκετοί βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και παίρνουν αποστάσεις από την γνωμοδότηση Ντογιάκου, και δεν αναφέρομαι μόνο στην κα Κεφαλογιάννη ή τον κ. Τζαβάρα, αλλά και τον κ. Παπαδημητρίου που δεν τον λες και απείθαρχο. Στην αγωνία του ο κ. Μητσοτάκης να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ευθύνη του να μετατρέψει την ΕΥΠ σε ένα παρακρατικό μαγαζί, ζήτησε από τον κ. Ντογιάκο να κάνει κάτι, και τελικά τον πήρε στο λαιμό του», τόνισε.

«Και ο κ. Ράμμος και ο κ. Ντογιάκος είναι ανώτατοι δικαστικοί. Και οι δύο διορίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Ράμμος τιμά το ρόλο του και αποδεικνύει ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, ο κ. Ντογιάκος πουλά εκδούλευση σε αυτόν που τον διόρισε κάνοντας ζημιά στην Ελλάδα, στη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Τέλος, ερωτηθείς για τις δυνατότητες παρέμβασης του Ε/Κ στην Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση Ντογιάκου, ο Δημ. Παπαδημούλης απάντησε: «Έχουμε χρέος να κάνουμε, και αυτό κάνω και εγώ με την ιδιότητα του Έλληνα Αντιπροέδρου, είναι να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν για να ασκήσουμε πίεση. Το ίδιο θα κάνει και το Ευρωκοινοβούλιο με το πόρισμα-κόλαφο που θα ετοιμάσει για τις υποκλοπές. Αλλά μην περιμένουμε ότι οι ξένοι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην πατρίδα μας. Στα τρεισήμισι χρόνια Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν αυξηθεί μόνο οι ανισότητες και η διαφθορά, αλλά έχουν καταπατηθεί και το κράτος δικαίου, και η ελευθερία του Τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Μόνο με τη λαϊκή ψήφο μπορούμε να έχουμε πολιτική αλλαγή το 2023 για μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα ξαναβάλει τη χώρα σε τροχιά προόδου και σύγκλησης με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)