to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δημ. Παπαδημούλης: Επιτυχία της κυβέρνησης η έναρξη της συζήτησης για αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου (βίντεο)

«Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης είναι η έναρξη της συζήτησης για αλλαγής της πολιτικής του Μνημονίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή συζητιέται η μείωση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων.


Η λαϊκή εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι «να τελειώσουμε τη λιτότητα να πάμε σε πολιτική ανάπτυξης με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, χωρίς να μας κυβερνάει η τρόικα και να μείνουμε εντός Ευρωζώνης».

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη αποδοχή και στήριξη στις ενέργειές της μετά τις εκλογές, σε ποσοστό που ανέρχεται στο 75% με 80% είπε ο Δημ. Παπαδημούλης προσδιορίζοντας τρεις κυρίως λόγους για τους οποίους 1 στους 2 ψηφοφόρους της Ν.Δ. στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα. Πρώτος λόγος είναι, ότι του είπαν ψέματα όταν μιλούσαν για καταστροφή, δεύτερος, ότι νοιώθει μια αίσθηση αξιοπρέπειας γιατί αισθάνεται ότι τουλάχιστον «αυτοί το παλεύουν» και τρίτος, ότι αυτοί έχουν πετύχει ήδη κάτι.

Εξέφρασε τέλος τις επιφυλάξεις του για το αν θα επιτευχθεί σήμερα μια νέα συμφωνία, ενώ όπως είπε πιθανότατα η συζήτηση θα συνεχιστεί. Οι απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης αρχίζουν να συζητιούνται από κάποιους εταίρους θετικά, και αναγνωρίζεται το δίκαιο κάποιων αιτημάτων, για παράδειγμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η μονομερής λιτότητα, ή ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει. Σ' αυτή την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού  έχουν συμβάλλει κατά ένα μεγάλο βαθμό, οι λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τόνισε επίσης ο Δημ. Παπαδημούλης, ότι «δεν είναι πανίσχυρη η γερμανική γραμμή» και ανέφερε ως συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής κυβέρνησης τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει την Ελλάδα ένα φυσιολογικό ευρωπαϊκό κράτος και αφορούν τη δίκαιη φορολόγηση, ή την πάταξη της διαφθοράς. Συμπλήρωσε ότι εάν όσα ανεπισήμως αποδέχονται οι εταίροι μας τα δώσουν, τότε αυτό θα μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το τέλος της λιτότητας και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που υποφέρουν.

Ξεκαθάρισε τέλος, ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει "τη λύση και όχι τη ρήξη με τους εταίρους της".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)