to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 07.01.2013

Οικονομία

Δημ. Παπαδημούλης: «Έχουμε μετωπική σύγκρουση με την διαφθορά»

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην τηλεόραση του Αντέννα (Γ. Παπαδάκης)


Δεν έχουμε κόντρα ούτε με κάποιο κόμμα ούτε με κάποιο πρόσωπο, και συγκεκριμένα τον κ. Βενιζέλο. Έχουμε μετωπική σύγκρουση με την διαφθορά, την ατιμωρησία και τη φοροδιαφυγή των ισχυρών και όσων τους στηρίζουν σε μία περίοδο που έχουν επιβληθεί θυσίες δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους έντιμους φορολογούμενους. 

Η είδηση της ημέρας θα ήταν να έβγαινε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος και έλεγε «καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται», και ζητούσε να εξεταστεί και η δική του περίπτωση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Ο ίδιος δε θεωρεί καν ότι έχει πολιτικές ευθύνες. Αυτό θα ήταν γεγονός για την Ελλάδα: ένας εν ενεργεία πολιτικός, και όχι ένας πολιτικά νεκρός να περάσει από μια προκαταρκτική επιτροπή, που στο κάτω-κάτω της γραφής, την πλειοψηφία θα την έχει ο «συνεταιρισμός» του, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜ.ΑΡ, και να ψαχτούν τα πάντα. Αν είναι καθαρός, θα πάρει απαλλακτικό βούλευμα, αν όχι, θα βγουν κάποια συμπεράσματα. 


Οι μόνοι που φορτώνονται ενίοτε τον «μουντζούρη» είναι οι πολιτικά νεκροί

Διότι το κρίσιμο θέμα είναι ότι στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει η κοινή αίσθηση ότι έχουμε μεγάλη διαφθορά, σκάνδαλα και ατιμωρησία πολιτικών, οι μόνοι που για «ξεκάρφωμα» φορτώνονται ενίοτε τον «μουντζούρη» είναι οι πολιτικά νεκροί (Τσοχατζόπουλος, ενδεχομένως έρχεται η σειρά του κ. Παπαντωνίου κ.ο.κ). Η αλλαγή θα είναι να ψαχτεί κάποιος ο οποίος είναι μέσα στα πράγματα, εκεί θα ήταν η ουσία. 

Επιπροσθέτως, άλλες χώρες έχουν μαζέψει πολλά χρήματα από τέτοιες λίστες και στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ. Όχι μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ που είναι 2.062 ονόματα αλλά από τη μεγάλη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος που είναι 54.000 ονόματα που έβγαλαν πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό ακόμη και στα χρόνια της κρίσης. Ας μας πει ο κ. Στουρνάρας πόσα λεφτά μαζέψαμε από διασταυρώσεις στοιχείων. Κι όχι μόνο από όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό αλλά και από όσους έχουν περιουσίες και φορολογικές δηλώσεις που δεν δικαιολογούνται οι μεν από τις δε. 


Το νέο φορολογικό επιτείνει κραυγαλέες αδικίες

Το φορολογικό που ψηφίζεται την προσεχή Παρασκευή με διαδικασίες-εξπρές, επιτείνει μία κραυγαλέα αδικία: υπερφορολογεί όσους πληρώνουν τους φόρους τους και αφήνει στο απυρόβλητο αυτούς που φοροδιαφεύγουν ή φορο-απαλλάσσονται νομίμως. Η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα μικρό δέντρο στο δάσος της φοροδιαφυγής και της ασυλίας των ισχυρών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδικίας: Το 2011 η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επέβαλλε 5% έκτακτη εισφορά σε αυτούς που έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, πισίνες, σκάφη και μάζεψε από τη συγκεκριμένη εισφορά -βάσει επίσημων στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- 100 εκατομμύρια ευρώ. Για τις φορολογικές δηλώσεις του 2012, που θα υποβληθούν φέτος, αυτό το κουτάκι πλέον δεν υπάρχει, αυτός ο «φόρος πολυτελείας» καταργήθηκε. Πρόκειται για ένα ακόμη δώρο στους πλούσιους. 



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)