to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 30.12.2013

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης εφ' όλης της ύλης: «Να σταματήσει η μήτρα παραγωγής σκανδάλων - Να μιλήσει ο Κ. Σημίτης για την περίοδο Κάντα»

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Κ. Ακριβοπούλου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης: για την απολύτως καταδικαστέα επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη, τα «καμώματα» του Μ. Λιάπη και τις αποκαλύψεις Κάντα, όπου και τόνισε πως «το ζητούμενο είναι να σταματήσει η «μήτρα» παραγωγής σκανδάλων» - κάλεσε δε και τον Κ. Σημίτη «να μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες»


Η επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη είναι μια ενέργεια απολύτως καταδικαστέα και άκρως επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού. Είναι γεγονός ότι είμαστε αντίθετοι στη γερμανική πολιτική και το «δόγμα Μέρκελ» στην οικονομία αλλά αυτό δεν θα το λύσουμε με κουμπούρια, αλλά με δημοκρατία και με τη θέληση του λαού. Την απολύτως δικαιολογημένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου στην καταστροφική οικονομική πολιτική που μας έχει επιβληθεί, κάποιοι την εμφανίζουν ως υπόθεση βίας και τρομοκρατίας. 

Τα καμώματα Λιάπη και το σκάνδαλο Τομπούλογλου δεν πρέπει να κρύψουν την αποκάλυψη Κάντα 

Όσα ζούμε αυτές τις ημέρες, με τα καμώματα του κ.Λιάπη, βάζουν τον καθένα μας να σκεφτεί, τι έκανε άραγε όταν ήταν πανίσχυρος υπουργός, αν σήμερα, ως απλός πολίτης, κάνει αυτά που κάνει. Σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο Τομπούλογλου, αυτό θα πρέπει να γίνει αφορμή για να ψαχτούν τα πάντα στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συμβάσεις και οργανώνονται οι διαγωνισμοί στο σύστημα υγείας, και μάλιστα με απόλυτη ειλικρίνεια. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι όλα αυτά δεν πρέπει να κρύψουν  την αποκάλυψη Κάντα για το διαχρονικό και τεράστιο πάρτι μίζας. Η απολογία Κάντα, παρότι είναι πολυσέλιδη και πολύ αποκαλυπτική για τους αντιπροσώπους των οπλικών συστημάτων και των εταιριών που τα έδιναν, είναι πολύ προσεκτική έως προστατευτική προς όσους ήταν πάνω από τον κ.Κάντα και τα έπαιρναν. Επομένως, το ερώτημα που προκύπτει είναι: αν ο No3 της ιεραρχίας έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ απλώς για να μη φέρνει αντιρρήσεις, αυτοί που ενέκριναν τις προδιαγραφές ή τις αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ, πόσα έπαιρναν;

Το ζητούμενο είναι να σταματήσει η «μήτρα» παραγωγής σκανδάλων

Για ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πιθανότατα θα είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης, το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν, αλλά κυρίως, να σταματήσει να λειτουργεί αυτή η «μήτρα» παραγωγής σκανδάλων, διότι δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, ο τρόπος που συντάσσονται οι προδιαγραφές, που ορίζονται οι επιτροπές και λαμβάνονται οι αποφάσεις για τους εξοπλισμούς, είναι ο ίδιος με την εποχή Κάντα. Εμείς, αμέσως μετά τις γιορτές και μόλις ανοίξει η Βουλή, θα πάρουμε πρωτοβουλία έτσι ώστε να συζητηθεί όχι μόνο η πορεία κάθαρσης αυτού του σκανδάλου, αλλά και το πώς θα καταστραφεί η «μήτρα» που παράγει τέτοιου είδους σκάνδαλα.  

Ο Σημίτης πρέπει να μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες

Ο κ. Σημίτης, που τώρα εμφανίζεται ως ο ιθύνων νους της «Πρωτοβουλίας των 58» και ως στοιχείο ανανέωσης, πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες, διότι το «πάρτι» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που περιγράφει ο κ. Κάντας, γίνεται την περίοδο που ο κ. Σημίτης ήταν πρωθυπουργός. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε και τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο, κ.ο.κ, ο καθένας που πέρασε από τη θέση του πρωθυπουργού χρωστάει εξηγήσεις. 

Η ομολογία Μέρκελ δείχνει ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα

Αυτό που είπε πριν λίγες ημέρες η Μέρκελ, ότι αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, θα διαλυόταν η Ευρωζώνη και θα ακολουθούσε ντόμινο, στην Ελλάδα θάφτηκε στα δελτία των 8, γιατί χαλούσε τη σούπα της δήθεν «κλωτσιάς» που ετοίμαζαν για εμάς και της «σωτηρίας» μας από τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Αντίθετα, η ομολογία Μέρκελ, έστω και με καθυστέρηση, δείχνει ότι με σοβαρή διαπραγμάτευση, θα μπορούσε μια κυβέρνηση να πετύχει πολλά περισσότερα για την υπερχρεωμένη Ελλάδα, από το γνωστό Μνημόνιο. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)