to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 07.10.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Διπλό σκάνδαλο οι παρακολουθήσεις - Υποκλοπές και συγκάλυψη από τη ΝΔ

«Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι διπλό σκάνδαλο. Αφενός οι ίδιες οι παρακολουθήσεις είναι σκανδαλώδεις. Αφετέρου, το σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο είναι η προσπάθεια της συγκάλυψης, που στηρίζεται στις αστείες, μη πειστικές δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη και στην βιασύνη της εξεταστικής επιτροπής να κλείσει σαν τον κλέφτη τις εργασίες της», επισήμανε στο pagenews.gr ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.


Επιπλέον τόνισε: «Αρνήθηκε να καλέσει η εξεταστική στη βουλή τον κ. Μητσοτάκη που έχει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ, τον κ. Δημητριάδη στον οποίο ο πρωθυπουργός είχε μεταβιβάσει την εποπτεία, τον κ. Κοντολέοντα, τον κ. Σπίρτζη που παγιδεύτηκε από το Predator -και φυσικά τους ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους των Intellexa και KRIKEL, Μπίτζιο και Λαβράνο αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με την συγκάλυψη που επιδιώκει η ΝΔ, η εξεταστική του Ευρωκοινοβουλίου θέλει να μάθει την αλήθεια. Γι' αυτό και όπως δημόσια έχει ανακοινώσει εδώ και εβδομάδες θα οργανώσει αποστολή στην Αθήνα μεταξύ 2 & 4 Νοεμβρίου. Στο Ε/Κ όχι απλώς υπάρχει ομοφωνία αλλά και ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου του Ε/Κ να εγκρίνει την αποστολή. Το αίτημα εστάλη από τον κ. Γερούν Λένερς, Ολλανδό ευρωβουλευτή της δεξιάς και πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, στην πρόεδρο του Ε/Κ Ρομπέρτα Μέτσολα. Στην επιστολή του ο κ. Λένερς επισύναψε και το σχέδιο προγράμματος για το ποιους θέλει να δει η εξεταστική του επιτροπή, η PEGA».

Ο Δημ. Παπαδημούλης εξήγησε πως «το έγγραφο αυτό, που δεν είναι απόρρητο, το μοιράστηκαν 300 άνθρωποι». «Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να δώσω στη δημοσιότητα την απόφαση που πήραμε στο Προεδρείο του Ε/Κ μαζί με το έγγραφο που συνυπέβαλε και υπέγραψε ο κ. Λένερς ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου! Ανακοίνωσα κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα», προσέθεσε.

«Η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου θέλει να δει τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Δημητριάδη, τους κκ Λαβράνο και Μπίτζιο, τον κ. Σπίρτζη. Η αποστολή θα γίνει. Ακούω, βέβαια, πληροφορίες ότι κύκλοι θέλουν να τη ματαιώσουν ή να την αναβάλλουν. Ελπίζω να μην το προσπαθήσουν γιατί θα εκτεθούν. Όταν λες όλα στο φως, δεν πείθεις αν προσπαθήσεις να ματαιώσεις την αποστολή», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η τεράστια ταραχή και ο θόρυβος προκλήθηκαν γιατί το σχέδιο προγράμματος της επίσκεψης της PEGA στην Ελλάδα αφορούσε πρόσωπα κλειδιά τα οποία αρνήθηκε να εξετάσει η επιτροπή στην ελληνική βουλή. Για να μη βρεθεί η αλήθεια και να υπάρξει συγκάλυψη, όπως στο σκάνδαλο της Siemens. Με τις επιθέσεις που μου έκανε πρώτον απέδειξε ότι κάποιοι στο ΕΛΚ ενοχλήθηκαν και δεύτερον προσπάθησε να εμφανίσει ότι έκανα κάποια... αμαρτία. Το μόνο που έκανα ήταν να δημοσιοποιήσω κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα και που μάλιστα ετοίμασε η δική του επιτροπή!».

«Αν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα αυτό των συναντήσεων, θα γίνει γιατί ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Δημητριάδης ισχυριστούν για παράδειγμα ότι δεν έχουν τον χρόνο... Ελπίζω να μην αναζητήσουν τέτοια προσχήματα. Αυτό μυρίζει πολιτική σκοπιμότητα και πολιτική ευθύνη», είπε ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Αν όντως θέλουν στην ΝΔ να συνεργαστούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχουν κανένα λόγο ούτε να αναβάλλουν ούτε να ματαιώσουν την επίσκεψη της εξεταστικής επιτροπής. Πρέπει να συμβάλλει ο καθένας με την αλήθεια του στην έρευνα. Γιατί στο Ε/Κ οι δυνάμεις της συγκάλυψης είναι μειοψηφικές. Η Κομισιόν έχει πει 'δεν αρκεί να επικαλείστε λόγους εθνικής ασφαλείας, πρέπει να τεκμηριώσετε και ότι υπήρξαν'. Στις, δε, δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες παρά τη μονομερή πληροφόρηση θεωρούν σε 65% ότι ο κ. Μητσοτάκης ήξερε για τις υποκλοπές. Και ειλικρινά αναρωτιέμαι τί είναι χειρότερο. Να έχει στα χέρια του αυτή τη σοβαρή αρμοδιότητα της ΕΥΠ και να μην ξέρει ή να ξέρει και να παριστάνει ότι δεν ξέρει;», διερωτήθηκε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπενθύμισε πως «ο κ. Λένερς που ανήκει στην δεξιά παράταξη του ΕΛΚ έστειλε μια επιστολή με την οποία ζητά από τη Europol να ελέγξει τη δραστηριότητα των παράνομων λογισμικών σε Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία και Πολωνία γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στις αρμόδιες εθνικές αρχές». «Αυτό δεν είναι καλό για τους θεσμούς και τη χώρα. Το εθνικό μας συμφέρον είναι να βρεθεί η αλήθεια και να σταματήσουν αυτές οι βρωμιές. Η ΕΥΠ πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και να μην λειτουργεί ως μαγαζί της εκάστοτε κυβέρνησης», είπε.

Τέλος,  δήλωσε τα εξής: «Όταν ακούτε κάποιους να βρίζουν, να κατηγορούν και να φωνάζουν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Εγώ επειδή έχω καθαρή τη φωλιά μου έδωσα στη δημοσιότητα στοιχεία και ντοκουμέντα. Όσοι με κατηγορούν, ενοχλούνται γιατί το Ε/Κ θέλει να ψάξει την αλήθεια και να μην την κουκουλώσει. Στην Ελλάδα δυστυχώς, με ευθύνη και της βουλής και της δικαιοσύνης , τα σκάνδαλα κουκουλώνονται. Αθώοι όλοι για τη Siemens, για το Βατοπέδι, για το χρηματιστήριο, για τη Novartis. Τελικά την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν οι κουλουράδες και οι τυροπιτάδες, και όχι όσοι κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία.

Θα περίμενα από την δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ντογιάκο, που διορίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να διερευνά πώς διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις, αλλά να ψάχνει ποινικές ευθύνες για το ποιος διέταξε τις παρακολουθήσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)