to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 23.05.2022

Οικονομία

Δημ. Παπαδημούλης: Απαιτούνται περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση κρίσεων

Ο Αντιπρόεδρος του Ε​υρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG)του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα: «Κοινή συζήτηση για το Σχέδιο Διορθωτικού Προϋπολογισμού 2» και τόνισε: «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι τα λεφτά τελειώνουν – Δεν έχει κανένα νόημα η δημιουργική λογιστική. Ο τρέχων Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός δεν επαρκεί για τις κρίσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε»


Με την ιδιότητα του σκιώδη εισηγητή της Ευρωομάδας της Αριστεράς (TheLeft), ο Δημ. Παπαδημούλης ανέφερε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ.

Δεν ξέρω εάν είναι σκανδαλώδες ή ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι τα λεφτά τελειώνουν. Το υπάρχον Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις που έχουν επισυμβεί και υπάρχουν σήμερα, και αυτές που αναμένουμε. Επομένως, Ναι στις τροποποιήσεις!Γιατί καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες. Αλλά το κονδύλι από το οποίο τραβάμε αυτά τα χρήματα τείνει να εξαντληθεί. Δεν έχει νόημα τώρα να κάνουμε δημιουργική λογιστική για να έχουμε ενέσεις αισιοδοξίας. Η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επανειλημμένα ψηφίσματα της Ολομέλειας, είναι ότι για να αντιμετωπίσουμε τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργούν οι κρίσεις, χρειάζονται και περισσότερα χρήματα. Επομένως, ένας ισχυρότερος ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός, με ισχυρότερους ίδιους πόρους για να μειώσουμε τις παραδοσιακές διαμάχες ανάμεσα στους καθαρούς συνεισφέροντες(‘netcontributors’) και τους καθαρούς λήπτες (‘netreceivers’).

Μην παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε γιατί τα πλουσιότερα κράτη δίνουν και περισσότερα, όπως έκανε ο προηγούμενος συνάδελφος από την Πολιτική Ομάδα του ID(‘Ταυτότητα και Δημοκρατία’). Η ενιαία αγορά ωφελεί τους ισχυρότερους και γι΄αυτό ακριβώς πρέπει να δίνουν και περισσότερα στον κοινοτικό Προϋπολογισμό για πολιτικές Συνοχής που επιδιώκουν να μειώσουν τις ανισότητες.

Σας ευχαριστώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)