to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 19.04.2023

Οικονομία

Δημ. Παπαδημούλης: Το 2024 να είναι η πρώτη χρονιά που θα εφαρμόσουμε Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό με αναθεωρημένο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

«Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα μου, η Ελλάδα, να γίνεται χώρος υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και τα άλλα κράτη μέλη που δεν έχουν εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, να λένε “πάρτε μερικά χρήματα και κόψτε το λαιμό σας”. Πρέπει η Κομισιόν να σέβεται την αναλογικότητα και όλα τα κράτη μέλη να έχουν μέρος της ευθύνης» τόνισε σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ το 2024 ο Δημήτρης Παπαδημούλης


Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην συζήτηση με θέμα «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024».

Την Κομισιόν εκπροσώπησε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γιοχάνες Χαν. Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή και την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ κε Πρόεδρε.

Κε Χαν,

Το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως το διαμορφώσαμε με ευρύτατη συναίνεση στην Επιτροπή Προϋπολογισμών –και ελπίζω να ψηφιστεί με ευρύτατη συναίνεση και από την Ολομέλεια, είναι ότι χρειαζόμαστε έναν πιο φιλόδοξο προϋπολογισμό.
Το 2024 πρέπει να είναι η πρώτη χρονιά που θα εφαρμόσουμε Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με αναθεωρημένο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, που να μας επιτρέψει να έχουμε περισσότερα κονδύλια για τη Συνοχή, για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, χωρίς να θυσιάσουμε τους στόχους μας για την πράσινη μετάβαση, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την έρευνα, για την καινοτομία, για την ενίσχυση των επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Και ταυτόχρονα, σεβόμενοι το κράτος δικαίου και με αναλογικό επιμερισμό της ευθύνης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, σε όλα τα κράτη μέλη, κε Χαν!

Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα μου, η Ελλάδα, να γίνεται χώρος υποδοχής και τα άλλα κράτη μέλη που δεν έχουν εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, να λένε “πάρτε μερικά χρήματα και κόψτε το λαιμό σας”.

Πρέπει η Κομισιόν να σέβεται την αναλογικότητα και όλα τα κράτη μέλη να έχουν μέρος της ευθύνης.
Έχουμε φιλοδοξίες,  διεκδικούμε έναν ισχυρότερο προϋπολογισμό και περιμένουμε η Κομισιόν να έρθει προς το πλευρό μας και όχι να συνηγορεί υπέρ των περικοπών, που μονίμως ζητά το Συμβούλιο.

Σας ευχαριστώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)