to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 12.12.2012

Πολιτική

Δημ. Κοδέλας στο Οσλο: «Κακόγουστο αστείο το Νόμπελ στην Ε.Ε.»

Ολοκληρώθηκε χτες η τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα στο Όσλο, όπου είχε προσκληθεί από την ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων οι οποίες καταδίκασαν την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Την πρωτοβουλία αυτή υποστήριξαν διεθνείς προσωπικότητες, όπως προηγούμενοι κάτοχοι του Νόμπελ Ειρήνης (Ντέσμοντ Τούτου, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ, Αντόλφο Πέρες Εσκίβελ), καθώς και ευρύ φάσμα των νορβηγικών πολιτικών δυνάμεων, το ειρηνιστικό κίνημα, η ATTAC κ.ά.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και σε δημόσια συγκέντρωση στο ‘Οσλο την παραμονή της απονομής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε μεταξύ άλλων: «Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά σε μια στιγμή που, πέραν της συμμετοχής της Ε.Ε. ή βασικών χωρών της σε πολέμους, λαμβάνει χώρα ένας ακήρυχτος πόλεμος ενάντια στους λαούς του Νότου, οδηγώντας σε πρωτοφανείς καταστάσεις οικονομικής διάλυσης και κοινωνικής ερήμωσης».




Στόχος της παρουσίας του ήταν η προβολή της πραγματικής κατάστασης στη χώρα μας και των ευθυνών που έχουν για την κοινωνική ανατίναξη των χωρών του Νότου αυτοί που θα παραλάβουν το βραβείο.

Επιπλέον, η συμμετοχή του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποσκοπούσε να ενισχύσει τις διαρκείς προσπάθειες για διαμόρφωση και περαιτέρω σύσφιξη δεσμών φιλίας με ευρύ φάσμα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να σταθούν αλληλέγγυες στην προσπάθεια της Ελλάδας και του λαού μας να απαλλαγεί από τις πολιτικές διαρκούς λιτότητας, αποικιοποίησης και καταρράκωσης της δημοκρατίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)