to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 04.05.2022

Κοινωνία

Δημ. Χριστόπουλος: Λάθος μήνυμα για την κοινωνία η δικαστική απόφαση για τη δολοφονία του Ζακ

«Δεν είναι δυνατόν να σκοτώνουμε ανθρώπους στο ξύλο on camera, να έρχεται η αστυνομία, να συνεχίζει το έργο των φυσικών αυτουργών και ούτε γάτα ούτε ζημιά», τονίζει, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Πολιτειολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


«Το μήνυμα της απόφασης δεν μας επιτρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δύο πρόσωπα που σκότωσαν κάποιον στο ξύλο τιμωρήθηκαν. Σε ό,τι αφορά την αστυνομία τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και αυτό είναι το πρόβλημα. Μία αστυνομία που προστρέχει να σώσει κάποιον τον οποίον λιντσάρεται και ουσιαστικά τον αποτελειώνει, θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Δεν δοκιμάζεται μόνο η ποινική δικαιοσύνη. Θα μπορούσε ένα μήνυμα εναντίον της ατιμωρησίας να είχε ήδη εκπέμψει η Ελληνική Αστυνομία θέτοντας σε διαθεσιμότητα τους ανθρώπους αυτούς ή και βαρύτερες πειθαρχικές κυρώσεις» είπε Στο Κόκκινο ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Πολιτειολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στη Μαρία Θανασούλια και στον Κώστα Σαββόπουλο ο κ. Χριστόπουλος εξήγησε πως «η ανθρωποκτονία αυτή συνιστά την επιτομή του ρατσιστικού εγκλήματος γιατί οι δράστες δεν είχαν πρόβλημα με τον Ζακ Κωστόπουλο ως άτομο. Είχαν πρόβλημα με όλες τις ιδιότητες που ενσάρκωνε ο Κωστόπουλος στα δικά τους μάτια. Αν ήμουν εγώ στη θέση του, το πιο πιθανό θα ήταν να με έδιωχναν, ακόμα και να μου έδιναν ένα ποτήρι νερό να συνέλθω».

«Ήταν αυτονόητο καθήκον μου να καταθέσω σε αυτή τη δίκη διότι θεωρώ πως το μήνυμα που πρέπει να στέλνει ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να είναι η ατιμωρησία» σημείωσε.

«Τέτοιου είδους αποφάσεις στέλνουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Όχι μόνο επειδή την εξαγριώνουν, αλλά επειδή υπονομεύουν και την ίδια κοινωνική ασφάλεια μέσα στην κοινότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)