to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:03 | 06.11.2019

Πολιτική

Δημ. Χαρίτου: Να ανακαλέσει στην τάξη ο πρωθυπουργός τον Χ. Αθανασίου

«Αν ο κ. Αθανασίου, αντιπρόεδρος της Βουλής, δεν γνωρίζει ότι ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ότι κατοικείται από Έλληνες πολίτες (χριστιανούς και μουσουλμάνους) και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού με βάση την αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, οφείλει άμεσα ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, να τον ανακαλέσει στην τάξη ή να τον παύσει από αντιπρόεδρο»


Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Χαρίτου, βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα ανέμενε κανείς, τώρα πλέον που η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης της  Ν.Δ., να σταματήσουν οι μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές φωνές που τόσο συχνά ακούγαμε, όταν  την διακυβέρνηση της χώρας ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, όπως  αποδεικνύεται, όχι μόνο δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσφυγικό, αλλά δεν αλλάζουν και τις κακές τους συνήθειες! Συνεχίζουν να εκφέρουν τον ίδιο ακραίο και επικίνδυνο λόγο, προς τέρψη και ικανοποίηση του ακροδεξιού και ξενοφοβικού ακροατηρίου τους, όπως προκύπτει από τις φαιδρές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνουν, ο ρατσιστικός λόγος, η κινδυνολογία, ο ανιστόρητος παραλληλισμός της Λέσβου με τη Ροδόπη, καθώς και η εξομοίωση Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με τους πρόσφυγες που κατέφυγαν στα νησιά!

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιο ακραίο λόγο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το προσφυγικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, αλλά εκθέτουν την χώρα διεθνώς;

Ενώ επιπρόσθετα με τα λεγόμενα τους, που δείχνουν επιπολαιότητα και άγνοια, δίνουν άλλοθι σε παρεμβάσεις και σχεδιασμούς τρίτων στην περιοχή.

Αν ο κ. Αθανασίου, αντιπρόεδρος της Βουλής, δεν γνωρίζει ότι ο νομός  Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ότι κατοικείται από Έλληνες πολίτες (χριστιανούς και μουσουλμάνους) και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού με βάση την αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, οφείλει  άμεσα ο Πρωθυπουργός της χώρας  Κυριάκος Μητσοτάκης, να τον ανακαλέσει στην τάξη ή να τον παύσει από αντιπρόεδρο. Εκτός και αν για όσα δηλώνει, ότι είναι υπερήφανος  για την πολιτική που εγκαινίασε ο πατέρας του  Κων/νος Μητσοτάκης στη περιοχή, είναι απλώς λόγια μόνο για εκλογική κατανάλωση.

Αναμένω την παρέμβαση του πρωθυπουργού.»

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά ξενοφοβική η αντίληψη της ΝΔ

"Με τη δήλωσή του σχετικά με τον κίνδυνο «αλλοίωσης του πληθυσμού» στη Λέσβο και τη μετατροπή του νησιού σε "νέα Ροδόπη", ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ. Παράλληλα, ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος", επισήμανε από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στις δηλώσεις Αθανασίου (5/11/19).

Όπως προσθέτει η Κουμουνδούρου:

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Αθανασίου, και σε όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες, ότι ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η διάκριση των Ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας συνιστά θεσμική πρόκληση, ενώ φανερώνει βαθιά άγνοια και προκατάληψη.

Ας μην αναρωτιούνται στην κυβέρνηση τι προκαλεί τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της αντιπολιτευτικής της ρητορείας και της κυβερνητικής της αδράνειας. Την καλούμε να εφαρμόσει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)