to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 05.09.2012

left.gr

Πολιτική

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την επιχειρούμενη διάλυση και εκποίηση του ΤΤ

"Οι ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέχουν αδιαμφισβήτητη πολιτική και ποινική απαξία, σε βαθμό κακουργηματικού οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας" - Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή την απροκάλυπτη απαξίωση από την κυβέρνηση του ΤΤ, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή του.


Μία μέρα μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, με θέμα τη χωρίς προσχήματα απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του, δύο ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τάσσονται ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

"Οι ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέχουν αδιαμφισβήτητη πολιτική και ποινική απαξία, σε βαθμό κακουργηματικού οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας", αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και προσθέτουν: "Για το σκάνδαλο αυτό, πέραν των ποινικών ευθυνών, υπάρχουν αστικές ευθύνες αποζημίωσης για την ανυπολόγιστη ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, των λοιπών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των καταθετών και των εργαζομένων".

Οι δύο βουλευτές μιλούν για ποινικές και αστικές ευθύνες που βαρύνουν τόσο τον ίδιο τον αρμόδιο Υπουργό όσο και κάθε «πρόθυμο», ενεχόμενο πρόσωπο στην δρομολογημένη από καιρό διαδικασία απαξίωσης της μέχρι πρότινος πρώτης σε κεφαλαιακή επάρκεια Τράπεζας στην Ελλάδα και τρίτης στην Ευρώπη, θέση που πιστοποιημένα κατείχε το Τ.Τ. μέχρι το P.S.I.

Όπως παρατηρούν, το θέμα χρήζει άμεσης εξέτασης και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία ο Υπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις εισηγήσεις και επίσημα
στοιχεία που είχε για τη δήλωσή του και για τα πρόσωπα που εισηγήθηκαν ή του παρέδωσαν στοιχεία, καθώς επίσης για το πότε συζητήθηκε το θέμα το Υπουργικό Συμβούλιο. "Eξηγήσεις για την στάση του οφείλει να δώσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος", καταλήγει η δήλωσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)