to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 24.12.2019

Κοινωνία

Κρήτη: Στη φυλακή μετά την απολογία του ο συζυγοκτόνος

Προφυλακίστηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 54χρονος, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου τραυμάτισε θανάσιμα την 33χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Αλικαρνασό, στο Ηράκλειο.


Στην απολογία του, ο 54χρονος υδραυλικός δήλωσε συντετριμμένος και μετανιωμένος για ό,τι έπραξε, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους, η οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη την προφυλάκισή του και πρόεσθεσε: «Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει απαξία στην πράξη, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι νομίζω πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμβάνονται υπόψιν ιδιαιτέρως σε επόμενο στάδιο ή κατά την ακροαματική διαδικασία».

Όπως δήλωσε προκλητικά η συνήγορος υπεράσπισής του, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ο 54χρονος που όπως είπε «αγαπούσε την σύζυγό του», ισχυρίζεται ότι «είχε λόγο» για να βρεθεί σε εκτός ελέγχου κατάσταση και να πυροβολήσει την 33χρονη. «Στέρησε τη ζωή της συζύγου του που αγαπούσε τόσο πολύ. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν ανατρέπεται τώρα, αλλά οι δικαστικές αρχές είναι προφανές ότι θα εξετάσουν όλους τους ισχυρισμούς του. Διότι δεν είναι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να σκοτώσει, ούτε κι ένας άνθρωπος εγκληματίας».

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς. Για πολλοστή φορά ο δολοφόνος σύζυγος «αγαπούσε πολύ» την γυναίκα που της στέρησε τη ζωή. Ακούσαμε το πρωτοφανές δια της συνηγόρου ότι «υπήρχε λόγος» για να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας. του. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς με ποια δικαιοδοσία κάποιος αναλαμβάνει το ρόλο του "τιμωρού" και αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή;

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες για πολλά περιστατικά βίας κατά της 33χρόνης που όπως φαίνεται την έδερνε ακόμα και στο δρόμο! Κανείς όμως δεν μιλούσε. Κανείς δεν κατήγγειλε κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος που παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές αρχές, είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα παιδί τεσσάρων ετών, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η κηδεία της 33χρονης Αδαμαντίας Αντύπα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην Παναγία Αλεξιώτισσα στην Πάτρα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)