to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 07.04.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δήλωση Καμμένου στους Times του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Μια δήλωση του υπουργού Άμυνας στους Times του Λονδίνου προκάλεσε την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι "αν συνεχιστούν οι προσπάθειες Ευρωπαίων αξιωματούχων να αποσταθεροποιήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, αυτό θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, καθιστώντας την Αθήνα αδύναμη να ελέγξει κατάλληλα τα σύνορά της και να συγκρατήσει τους τζιχαντιστές που θέλουν να εισρεύσουν στην ήπειρο".

"Η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας δεν είναι απλώς κάτι ανήκουστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι και ανήθικη, αλλά και επικίνδυνη", πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Η Ν.Δ., δια του εκπροσώπου της, Κώστα Καραγκούνη, έσπευσε να δηλώσει ότι:
«Ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας. Όταν οι Τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή. Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες. Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;».

Στο ίδιο μήκος κύματος το Ποτάμι σχολίασε: «O κ. Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με Τζιχαντιστές. Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η Ελλάδα θέλει συμμάχους και κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «οι συνεχείς επιδεικτικές δηλώσεις του κ. Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου και πολιτικού καθοδηγητή του κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στη Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα στήριξης, είναι πλέον όχι μόνο ανεύθυνες, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες».

Στις δηλώσεις του Π. Καμμένου όμως αντέδρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Την ώρα που ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο διαπραγματεύονται σκληρά με τους δανειστές, οι απειλές περί "τζιxαντιστών", δεν βοηθούν καθόλου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)