to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 18.12.2020

Οικονομία

Δήλωση Κ. Νοτοπούλου και Α. Αυλωνίτη για τον Τουρισμό

Με πρωτοβουλία των Τομεαρχών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Αυλωνίτη, και με την παρουσία των βουλευτών Γιάννη Μπαλάφα και Γιάννη Μουζάλα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και με το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) που εδρεύει στην Μαρίνα Αλίμου.


Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την επαύριο της άρνησης, δια της μη απαντήσεως, αρμοδίων υπουργών της Κυβέρνησης της Ν.Δ., σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση της σύμβασης παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, θέτοντας ζήτημα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και έλλειψης διαφάνειας.

Κοινή διαπίστωση όλων, η έλλειψη παντελούς ενημέρωσης για τους όρους που διέπουν την σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου.

Μάταια οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών που ελλιμενίζονται στην Μαρίνα Αλίμου περιμένουν απάντηση από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και τους συνυπογράφοντες τη σχετική σύμβαση παραχώρησης Υπουργούς, ΕΤΑΔ και ΤΑΥΠΕΔ, σχετικά με την διατήρηση ή μη των θέσεων ελλιμενισμού των τουριστικών επαγγελματικών σκαφών τους στην μαρίνα.

Μάταια αναζητούν νέο χώρο ελλιμενισμού στην Αττική. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί κωφεύουν στις φωνές τους.

Η μαρίνα Αλίμου ούσα η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων, με 1100 θέσεις ελλιμενισμού, εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. Περίπου 800 τουριστικά επαγγελματικά σκαφη ελλιμενίζονται μόνιμα σε αυτήν. Η αναζήτηση χώρου ελλιμενισμού για τα σκάφη αυτά είναι ζωτικής σημασίας και θα πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς από αυτό εξαρτάται η επιβίωση του κλάδου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας σ αυτόν. Ζωτικής σημασίας θα πρέπει να είναι επίσης για την Κυβέρνηση της ΝΔ και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση της μαρίνας, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει οικονομικό νέο τοπόσημο στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεισφέροντας στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, στην οικονομική ανάκαμψη της Χώρας και στην απομείωση του δημοσίου χρέους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)