to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:37 | 16.06.2015

Πολιτική

Δηλώσεις Γιούνκερ: «Στο πουθενά οι διαπραγματεύσεις» - «Λάθος η αύξηση ΦΠΑ σε ηλεκτρικό και φάρμακα» (βίντεο)

Με διάθεση επιθετική οι απογευματινές δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν που νωρίτερα είχε συνάντηση με τους Μάρτιν Σουλτς, Ντόναλντ Τουσκ και Ζ. Ντάισεμπλουμ.


Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πηγαίνουν στο πουθενά, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, που πρόσθεσε πως «δεν έχει καμία επαφή με τους Έλληνες αξιωματούχους από την προηγούμενη Κυριακή».  Πρόσθεσε δε πως «δεν νοιάζομαι για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά για τον ελληνικό λαό» (!), ενώ υποστήριξε πως θα ήταν μεγάλο λάθος να αυξηθεί ο ελληνικός ΦΠΑ στα φάρμακα και το ηλεκτρικό ρεύμα. Κατηγορεί δε την ελληνική κυβέρνηση πως είπε στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν είναι αυτά που ο ίδιος είχε πει στην ελληνική κυβέρνηση.

Το βίντεο των δηλώσεων του Ζ.Κλ. Γιούνκερ:

Ολόκληρη η δήλωση: 
 

«Δεν με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση με νοιάζει ο ελληνικός λαός, και κυρίως το φτωχότερο τμήμα του που υποφέρει από το πρόγραμμα προσαρμογής.

Δεν είχα καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την Κυριακή το βράδυ όταν αποφάσισα να διακόψω τις διαπραγματεύσεις γιατί δεν οδηγούσαν πουθενά. Δεν είμαι υπέρ, και ο Έλληνας πρωθυπουργός το ξέρει αυτό, των αυξήσεων στο ΦΠΑ για τα φάρμακα και το ηλεκτρικό.

Νομίζω πως θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, εάν η Ελλάδα αναγκαζόταν να το κάνει αυτό. Πρότεινα στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δις ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Νομίζω πως η συζήτηση για την Ελλάδα εντός και εκτός χώρας θα ήταν πιο εύκολη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι προτείνει στ` αλήθεια η Κομισιόν ως ένα απο τα τρία θεσμικά όργανα που είναι υπεύθυνη για όλα αυτά. Κατηγορώ τους Έλληνες ότι λένε στον ελληνικό λαό πράγματα που εγώ δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που έχω πει στον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Είναι αλήθεια ότι πρότεινα να αντικατασταθούν ορισμένα μέτρα μεταξύ των οποίων και οι αυξήσεις στο ΦΠΑ με άλλα, όπως για παράδειγμα μια μέτρια περικοπή των αμυντικών δαπανών. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα. 

Πληροφορίες από το Κόκκινο και τη συνεχή ενημέρωση του Γκάρντιαν - και εδώ όλες οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)