to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το δίλημμα είναι σαφές: πρόοδος ή οπισθοδρόμηση

Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»


Το δίλημμα που τίθεται την Κυριακή 26 Μαΐου «είναι σαφές» όπως υπογραμμίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της Αττικής. Καλούνται να κρίνουν μια θητεία και να επιλέξουν την επόμενη πορεία. Καλούνται να αποφασίσουν για τη ζωή τους».

«Με την πρόοδο ή με την οπισθοδρόμηση; Με το αύριο ή το χθες, που κατέστρεψε την πατρίδα;».
«Με την Αττική που πλέον, μετά από τεσσεράμισι χρόνια διοίκησης της “Δύναμης Ζωής”, είναι ορατή, βρίσκεται στο προσκήνιο, εντός κι εκτός Ελλάδας; Ή με την Αττική ‘φτωχό συγγενή’, στο περιθώριο, αόρατη;».

«Με την Αυτοδιοίκηση παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, στήριγμα των αδύναμων, φωνή των πολλών; Ή με την Αυτοδιοίκηση – εργαλείο εκείνων των πολιτικών που επί χρόνια είχαν επενδύσει, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες, στην απαξίωση της τοπικής Δημοκρατίας, χωρίζοντας τους Δήμους, τις τοπικές κοινωνίες, τους πολίτες σε ημέτερους και σε ‘απέναντι’; Υποβαθμίζοντας Δήμους και περιοχές, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως δεύτερης κατηγορίας;».
“Οι πολίτες της Αττικής διαπιστώνουν ότι τηρήσαμε το συμβόλαιο που υπογράψαμε τον Μάιο του 2014”.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται και που «βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας» επισημαίνοντας ότι «εδώ και τεσσεράμισι χρόνια η “Δύναμη Ζωής” στα ηνία της σημαντικότερης Περιφέρειας της πατρίδας μας, έδειξε εμπράκτως ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς»:
Οι συμπολίτες μας βλέπουν για παράδειγμα για πρώτη φορά να λειτουργούν 360 ανοικτά εργοτάξια και στους 66 Δήμους της Αττικής, ότι η Περιφέρεια μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη και των αναγκών του, μέσα από ένα νέο υπόδειγμα άσκησης διοίκησης. Με διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία, απλοποίηση των διαδικασιών και αποτελεσματικότητα.

Η Διοίκηση της “Δύναμης Ζωής” επένδυσε στις υποδομές: για πρώτη φορά σήμερα στην Αττική υλοποιείται ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό πρόγραμμα, στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού, και όχι αποσπασματικά, με τοπικής εμβέλειας έργα, όπως γινόταν στο παρελθόν. Σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί ή εκτελούνται 168 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 514 εκατομμυρίων ευρώ, που κάνουν την Αττική ασφαλή, απέναντι στις προκλήσεις των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Διοίκηση της “Δύναμης Ζωής” επένδυσε στη δημιουργία ενός κοινωνικού πλέγματος με 82 Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια, 48 Κοινωνικά Φαρμακεία, 56 Κέντρα Κοινότητας που ενημερώνουν τους πολίτες για την παροχή φαρμάκων και βασικών αγαθών καθώς και δεκάδες δομές για ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας.

Επένδυσε, μέσα από συνέργειες με όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη ενός νέου, υγιούς επιχειρείν με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Επένδυσε στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μέσα από τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής, που βάζει τέλος στην ταφή των σκουπιδιών, αναπτύσσει την ανακύκλωση, καθιστά τα απορρίμματα πόρο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων δουλειάς.

Για πρώτη φορά η Αττική, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της, απέκτησε μια ολιστική στρατηγική τουριστικής προβολής της ως μοναδικού προορισμού που ικανοποιεί τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών, όλες τις εποχές του χρόνου.

Για πρώτη φορά στην Αττική οικοδομείται μια νέα σχέση Αυτοδιοίκησης και Πολιτισμού, μέσα από έναν νέο πολιτιστικό χάρτη της Περιφέρειας Αττικής: αναβαθμίζοντας, εκσυγχρονίζοντας, στηρίζοντας θεσμούς και υποδομές.

Την ίδια στιγμή οι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να επισκέπτονται το ανανεωμένο, ασφαλές Πεδίο του Άρεως, που πλέον έχει γίνει κέντρο ανοικτών πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, αθλητικών εκδηλώσεων.

“Το κρίσιμο διακύβευμα των φετινών εκλογών δεν αφορά πρόσωπα αλλά πολιτικές”
«Οι πολίτες της Αττικής βιώνουν όλες αυτές τις αλλαγές στην καθημερινότητά τους – διαπιστώνουν ότι τηρήσαμε το συμβόλαιο που υπογράψαμε τον Μάιο του 2014», σημειώνει η Ρένα Δούρου.
Η ίδια παρατηρεί ότι το κρίσιμο διακύβευμα των φετινών εκλογών «δεν αφορά πρόσωπα αλλά πολιτικές». «Πολιτικές που θα κρίνουν αν θα συνεχίσουμε, μαζί με τους πολίτες στη ρότα που χαράξαμε, όχι χωρίς δυσκολίες αλλά με πείσμα στο κοινωνικό πρόσημο της Αττικής. Τη ρότα της Αττικής των πολλών. Της Αττικής που είναι αντάξια των δημοκρατικών παραδόσεων του λαού μας. Της Αττικής της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού, του Ήθους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)