to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:01 | 13.10.2012

Πολιτική

Δηλαδή αν ήταν Χριστιανοί όλα θα ήταν εντάξει;

Δημοσιεύουμε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο...


Το κείμενο της επιστολής:


«Από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα αναρωτιόμουνα ποιος ηλίθιος θα είναι ο πρώτος που θα ρίξει το φταίξιμο σε εμάς τους Εβραίους.

Και ξαφνικά στα καλά καθούμενα ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο να λέει στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής πως του έκανε εντύπωση ότι στην λίστα Λαγκάρντ «τα τρία πρώτα ονόματα ήταν εβραϊκής καταγωγής» και επειδή δεν είμαι ξανθός κάθισα και σκέφτηκα τα εξής:

Δηλαδή για να καταλάβω αν τα ονόματα ήταν Χριστιανικά δεν θα Σας έκανε εντύπωση;

Προς τι αυτή η διάκριση σε τέτοιο κρίσιμο σημείο για τη χώρα μας; 

Πως ξέρετε ότι τα ονόματα αυτά, τα οποία μπορεί να ξενοφέρνουν, είναι εβραϊκά; Τα ελέγξατε; Εσείς είπατε στην επιτροπή ότι δεν ανοίξατε ποτέ τη λίστα. 

Ποιος με διαβεβαιώνει ότι η λίστα, αφού «διανυκτέρευσε» σε διάφορα σπίτια, παρέμεινε ακέραια, ενδεχόμενο που και εσείς παραδεχθήκατε ως πιθανό στην επιτροπή; Αν δεν απατώμαι, ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε να πάρει κατευθείαν από την κα Λαγκάρντ ξανά την λίστα. 

Η δίδα Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ είπε στο ραδιόφωνο του Σκάϊ την Παρασκευή το μεσημέρι (12.10) ότι καταθέσατε πως ο κ. Διώτης χώρισε τις λίστες με βάση το θρήσκευμα. Ακόμα και αν αυτό είναι αληθές, γιατί ξεχωρίσατε εμάς τους Εβραίους, και δεν είπατε τίποτα για τους άλλους; 

Στο σημείο αυτό, διερωτώμαι (εάν αληθεύουν τα όσα δήλωσε η κ. Κωσταντοπούλου στο Σκάϊ) με ποιο δικαίωμα ο κ. Διώτης χώρισε τις λίστες βάσει θρησκεύματος; Ευελπιστώ ότι, εάν αυτό συνέβη, θα διαμαρτυρηθήκατε ως έγκριτος νομικός και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Άλλωστε ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2012 και όχι στη Ναζιστική Γερμανία του 1933. 

Δεν λέω πως δεν υπάρχουν και Εβραίοι στη λίστα αλλά γιατί εμάς ξεχωρίσατε; 

Επιπλέον, όλοι δηλώνουν  ότι το γεγονός πως υπάρχουν ονόματα στην λίστα δεν τους καθιστά αυτομάτως  παραβάτες διότι μπορεί να τα έβγαλαν και νόμιμα. Πως ξέρετε Εσείς πως δεν είναι νόμιμοι; Εν ολίγοις αφήνετε να εννοηθεί ότι αφού είναι Εβραίοι είναι ένοχοι.

Οφείλω δε να Σας ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εβραϊκής καταγωγής όπως δεν υπάρχουν Έλληνες χριστιανικής καταγωγής ή Έλληνες μουσουλμανικής καταγωγής. Υπάρχουν Έλληνες πολίτες εβραϊκής θρησκείας, χριστιανικής θρησκείας ή μουσουλμανικής θρησκείας.

Ως Έλληνας πολίτης και ψηφοφόρος θα Σας ζητούσα να μη μεταφέρετε τα προσωπικά πολιτικά Σας προβλήματα επάνω μας. Κατ’ εμέ, είναι σαφές αυτό που πάτε να κάνετε. Προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από τα πολιτικά Σας προβλήματα  ρίχνοντας το φταίξιμο σε εμάς τους Εβραίους.

Όχι κ. Βενιζέλο για την κρίση δεν φταίμε εμείς. Ο περισσότερος κόσμος (βάσει των τελευταίων εκλογών) πιστεύει ότι για την κρίση φταίει  το κόμμα Σας που μας έφερε το χρέος επί Ανδρέα Παπανδρέου και το χάος επί Γιωργάκη Παπανδρέου (βλέπε δηλώσεις Ρουμελιώτη).

Για την κρίση δεν φταίμε εμείς οι Εβραίοι, φταίτε Εσείς οι πολιτικοί οι οποίοι  δεν μιμηθήκατε τους συναδέλφους Σας της Γαλλίας και της Γερμανίας σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, τουλάχιστον. Πιθανότατα αν κάνατε ότι αυτοί δεν θα χρειαζόταν να κόψετε συντάξεις και μισθούς.

Κατ’ εμέ οφείλατε να είχατε παραιτηθεί μετά από την εξέλιξη της υποθέσεως με τη «λίστα Λαγκάρντ» και όχι να προσπαθείτε να βρείτε τον «αποδιοπομπαίο  τράγο» σε εμάς τους Εβραίους.

Υ.Γ. Οι απόψεις που διατυπώνονται παραπάνω είναι προσωπικές μου και όχι του επίσημου Εβραϊσμού της Ελλάδας τον οποίο δεν εκπροσωπώ. Οπότε αν δεν Σας αρέσουν θα Σας παρακαλούσα να στραφείτε εναντίον μου και μόνον.

Ζαν Κοέν
Έλληνας Εβραϊκού θρησκεύματος»


Αναδημοσίευση από την προσωπική του ιστοσελίδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)