to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 21.10.2013

Κοινωνία

Δίκτυο Σπάρτακος: Ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες στα στρατόπεδα Ρόδου - Σύμης

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στο 211 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής ΜΚ/ΤΕ Ρόδου


Καταρχήν όχι μόνο δεν τους έδωσαν πουλόβερ στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων τον Σεπτέμβριο, όχι μόνο αποδείκτηκαν ψέματα οι υποσχέσεις των διοικητών στα ΚΕΝ ότι θα τους δοθούν ρούχα στις μονάδες, αλλά πολύ περισσότερο αποκαλύπτεται ότι τα πουλόβερ σταμάτησαν να δίνονται από τον Μάρτιο.


Είμαστε επομένως μπροστά σε επιλογή περικοπών από το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας που μεταφέρει το κόστος της θητείας στους συναδέλφους και τη λαική οικογένεια, ενώ οι δικαιολογίες για το μπλοκάρισμα των σχετικών διαγωνισμών είναι ένα ψέμα.

Επιπλέον, οι συνάδελφοι που περνούν αυτή την περίοδο ΣΠΕΝ ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχουν μαχαιροπήρουνα και υποχρεώθηκαν να πάνε γνα αγοράσουν είδη μιας χρήσης.


Αποκορύφωμα είναι η ενημέρωση του Λοχαγού Εκπαίδευσης που ξεκαθάρισε «ότι δώσαμε δώσαμε, δεν υπάρχει τίποτε άλλο, ο Στρατός δεν έχει»!
Μάλιστα, αποκάλυψε στους φαντάρους ότι δεν υπάρχουν σκηνές να τους δοθούν και στην περίπτωση που πάνε για διαβίωση στην ύπαιθρο θα πρέπει να προμηθευτούν σκηνές από το εμπόριο.
 
Αντίστοιχα ακραίες είναι οι συνθήκες των υγειονομικών υπηρεσιών. Ο γιατρός της μονάδας φεύγει  μετά τα ΣΠΕΝ, ενώ στις συζητήσεις τους οι συνάδελφοι κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Κάποιοι αναφέρουν ότι για τις τόσες μονάδες της Ρόδου υπάρχουν μόνο (2) γιατροί!
 Από την άλλη μεριά, ο Αντισυνταγματάρχης Διοικητής ενημέρωσε ότι θα εγκρίνει ελάχιστες μετακινήσεις για υγεινομικούς λόγους.


Δηλαδή, γιατρός στη μονάδα δεν θα υπάρχει σε λίγο, οι μετακινήσεις κόβονται, τότε αν υπάρξει ανάγκη τι θα γίνει; Και όλα αυτά όταν μπροστά μας είναι ο χειμώνας, οι περικοπές στη θέρμανση είναι δραματικές και ρούχα δεν έχουν δοθεί. Τι θα γίνει όταν θα αρρωσταίνουν οι συνάδελφοι;


Περιττό να πούμε ότι η δέσμευση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ίντερνετ στις μονάδες πάει περίπατο. Οι φαντάροι καταγγέλλουν ότι ίντερνετ δεν υπάρχει στις μονάδες, ούτε στα γραφεία. Το έτος 2013, ο Ελληνικός Στρατός έχει ίντερνετ μόνο στο Στρατηγείο και στη Μεραρχία στην πόλη.


Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ στην Παννελάδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ, να δαπανά 600.000 ευρώ για την Άσκηση στη νήσο Δοκό που εξυπηρέτησε μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες του πρωθυπουργού και να βγάζει ξανά τα τεθωρακισμένα στις Στρατιωτικές Παρελάσεις για το θεαθήναι;


Εμείς καλούμε τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο και τον ΑΓΕΣ Τσέλιο να σταματήσουν να αδιαφορούν για τους φαντάρους, ενισχύοντας την έμμεση φρορολόγηση της υποχρεωτικής στράτευσης και να αντιμετωπίσουν άμεσα τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει.


Καλούμε τους συναδέλφους να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ για τις όποιες στρατιωτικές ανάγκες και να απαιτήσουν ο Στρατός να αναλάβει όλο το κόστος τους Υποχρεωτικής Στράτευσης που μας ανταμοίβει με 8,7 το μήνα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)