to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 18.11.2014

πηγή: diktio.org

Κοινωνία

ΔΙΚΤΥΟ: Να δοθούν τώρα εκπαιδευτικές άδειες στους Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό

"Η μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών αποτελεί ακραία πράξη κρατικής αυθαιρεσίας. Συνιστά άμεσο πολιτικό αποτέλεσμα της καλλιεργούμενης υστερίας περί την «ασφάλεια» κι εκφράζει στην πράξη την φασίζουσα αντίληψη ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να υφίσταται μια δεύτερη συμπληρωματική τιμωρία, πέραν αυτής που ορίζει ο νόμος", τονίζεται σε ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με μόνο όπλο το ίδιο τους το σώμα, οι Ηρακλής Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός διεκδικούν το αυτονόητο, έτσι όπως αυτό υπαγορεύεται τόσο από το κοινό περί δικαίου αίσθημα όσο και από την ίδια την κείμενη νομοθεσία. Οι δύο φυλακισμένοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας για να μπορέσουν να πάλι να πάρουν εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή.. Ο μεν Κωστάρης, κρατούμενος εδώ και 12 χρόνια), είχε πάρει επανειλημμένως άδειες στο παρελθόν ως σπουδαστής του ΤΕΙ, οι οποίες διακόπηκαν μετά την παραβίαση της άδειας από τον Χριστόδουλο Ξηρό. Ο δε πρωτοετής Ρωμανός αντιμετωπίζει την οξύμωρη κατάσταση να του έχει επιτραπεί να δώσει Πανελλήνιες, αλλά να του απαγορεύεται ουσιαστικά να σπουδάσει μετά την επιτυχία του στις εξετάσεις. Και οι δύο απεργοί πείνας πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, αφού δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της κράτησης τους.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συντάσσεται με τον αγώνα των δύο απεργών πείνας. Η μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών αποτελεί ακραία πράξη κρατικής αυθαιρεσίας. Συνιστά άμεσο πολιτικό αποτέλεσμα της καλλιεργούμενης υστερίας περί την «ασφάλεια» κι εκφράζει στην πράξη την φασίζουσα αντίληψη ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να υφίσταται μια δεύτερη συμπληρωματική τιμωρία, πέραν αυτής που ορίζει ο νόμος.

Εδώ και χρόνια επιμένουμε ότι δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα. Η παραβίαση των δικαιωμάτων κάποιων ανοίγει το δρόμο στην καταρράκωση του δικαίου συνολικά. Γι’ αυτό στο πλάι των δύο απεργών πείνας πρέπει να σταθούν όλοι όσοι αρνούνται την εμπέδωση του κρατικού δεσποτισμο.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)