to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 13.07.2022

Οικονομία

Δίκτυο Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΠΕ: Η κατάσταση στα ΕΛΠΕ, τα υπερκέρδη και η ενεργειακή φτώχεια

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες καταστάσεων που μας γυρίζουν πολύ πίσω, σε παλαιότερες δεκαετίες, με πολύ έντονη κομματικοποίηση της εταιρείας, η οποία συνοδεύεται παράλληλα με πρωτοφανείς διώξεις πολιτικού χαρακτήρα εργαζομένων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο μελών ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΠΕ


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΠΕ:

Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία είναι ότι για να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της στηρίχθηκε στην κρατική παρέμβαση και την αλληλεγγύη των πολιτών. Οι θεωρίες για τους νόμους της αγοράς, την ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών,  τους περιορισμούς λόγω πολιτικών της ΕΕ και άλλα συναφή επιχειρήματα, παραμερίστηκαν και άνοιξαν τα ταμεία για να σταθεί ο κόσμος όρθιος, κάτι που αρνιόταν πεισματικά το ιερατείο της ΕΕ την περίοδο 2010-2015. Τα δημόσια ταμεία , οι δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις (όσες δεν είχαν ιδιωτικοποιηθεί), κλήθηκαν να απορροφήσουν το κόστος, σε αντίθεση με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας και της ενέργειας που άρπαξαν την ευκαιρία για υπερκέρδη.   

Η κρίση όμως δεν τέλειωσε, η κρίση κλιμακώνεται και συμπλέκεται με την ενεργειακή και την διατροφική. Είναι φανερό ότι μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Στο παραπάνω πλαίσιο και διαισθανόμενοι την ευθύνη που έχουμε σαν πολίτες και εργαζόμενοι στην μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης στην οποία η κρατική συμμετοχή είναι 35,5% στο μετοχικό κεφάλαιο, κάνουμε έκκληση στην Εταιρεία για διάθεση μέρους των κερδών της στο κοινωνικό σύνολο.

Ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται να είναι πολύ δύσκολος, γι’ αυτό προτείνουμε η Εταιρεία σε συνεννόηση και κοινή δράση με τον άλλο μεγάλο πετρελαϊκό Όμιλο της χώρας (Motor Oil), να στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου προς όφελος του καταναλωτή, αξιοποιώντας ένα μέρος από τα υπερκέρδη τους κατά το 2022.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να πάψει να κερδοσκοπεί και από την αύξηση των τιμών, να μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα (έχουμε από τους υψηλότερους στην ΕΕ) και να διαθέσει τον υπερβάλλοντα ΦΠΑ λόγω αύξησης των τιμών στους πολίτες. Παράλληλα οφείλει η κυβέρνηση της ΝΔ να ελέγξει και να μειώσει τα τεράστια κέρδη που απολαμβάνουν αυτή την περίοδο οι εταιρίες διύλισης (ΕΛΠΕ και Motor Oil) από την εκτόξευση των περιθωρίων διύλισης, (https://m.helpe.gr/en/investor-relations/market-data/refining-margins) και να γίνουν πραγματικοί έλεγχοι στην λιανική στο σύνολο των 5.500 πρατηρίων υγρών καυσίμων και όχι σε ένα ελάχιστο υποσύνολο, όπως ανέφερε  προσφάτως  ο υπουργός ανάπτυξης.

Οι περιστάσεις είναι πολύ κρίσιμες και η διαχείριση τους  απαιτούν υπευθυνότητα και ενότητα από όλους, από την  διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς όμως, σε αντίθεση με τις επιταγές των καιρών, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες  καταστάσεων που μας γυρίζουν πολύ πίσω, σε παλαιότερες δεκαετίες, με πολύ έντονη κομματικοποίηση της εταιρείας, η οποία συνοδεύεται παράλληλα με πρωτοφανείς διώξεις πολιτικού χαρακτήρα εργαζομένων.

Συγκεκριμένα:

  1. Πραγματοποιήθηκαν  αθρόες προσλήψεις φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση  εργαζομένων σε προνομιούχες θέσεις εργασίας, κάποιες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των υποψηφίων . Ένα μεγάλο μέρος από τις θέσεις στα διυλιστήρια Νότου καταλαμβάνεται από ΟΝΝΕΔίτες και άλλα μέλη της Ν.Ε Δυτικής Αττικής της ΝΔ! Οι παροικούντες γνωρίζουν, υπάρχουν «ονόματα και διευθύνσεις».
  2. Είδαμε την  απόλυση εργαζομένου με σύμβαση αορίστου χρόνου στην θυγατρική ΕΚΟ ΑΒΕΕ (9 Αυγούστου 2021) με επίσημη αιτιολογία την «κακή» βαθμολογία τα έτη 2019-2020 και εργαλείο τον κανονισμό αξιολόγησης, που φρόντισε ν’ αλλάξει η εταιρεία αναβαθμίζοντας τα υποκειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, ώστε να  τον μεταμορφώσει σε πέλεκυ πάνω από τα κεφάλια μη «αρεστών» πολιτικά εργαζομένων. Την ίδια περίοδο για τους «αρεστούς» ακόμη και μια κακή βαθμολογία μπορούσε να οδηγήσει σε διοικητική αναβάθμιση, όπως και έγινε σε περίπτωση μεσαίου στελέχους στις ΒΕΘ! Μετά από όλα αυτά ποιος δημοκρατικός εργαζόμενος μη προνομιούχος κοιμάται ήσυχος;
  3. Εργαζόμενοι στερήθηκαν την  παροχή αντικειμένου εργασίας αναιτιολόγητα, σε μια λογική στοχοποίησης στα «όρια» της προγραφής και έξω από κάθε λογική καλώς εννοούμενου management, προτάσσοντας τον κομματισμό  από το συμφέρον της Εταιρείας.
  4. Έγιναν επιλεκτικές απολύσεις εργολαβικών συναδέλφων (μη ανανεώσεις συμβάσεων), τα τελευταία τρία χρόνια που προέκυπταν από αντίστοιχες πολιτικού χαρακτήρα στοχοποιήσεις και προγραφές. Στην θυγατρική Ασπροφός (μελετητική εταιρία του ομίλου) έξι (6) εργαζόμενοι με δελτίο απολύθηκαν (μη ανανεώσεις συμβάσεων), άλλοι εκδιώχθηκαν σε άλλες εταιρείες του Ομίλου και τέσσερα (4) έμπειρα στελέχη (διευθυντές και υποδιευθυντές) υποβαθμίστηκαν (σε προϊστάμενους ή απλούς εργαζόμενους) και απομακρύνθηκαν για να αδειάσουν θέσεις για προσωπικές και άλλες πολιτικές.
  5. Στοχοποιήθηκε  συνάδελφος διπλ. Μηχανικός  με πειθαρχική δίωξη, διακοπή της σύμβασης δανεισμού του και επιβολή εξοντωτικής ποινής για υποτιθέμενα παραπτώματα, «υποτίθεται στην ασφάλεια»,  παρότι  οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι χρησιμοποίησαν τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας, κατά το δοκούν, για να στοχοποιήσουν και να εκδιώξουν τον συνάδελφο. Παράλληλα διερευνούμε νομικά την περίπτωση για προσφυγή στο ανώτατο πειθαρχικό του ΤΕΕ που αφορά τις αξιολογήσεις, κρίσεις και γνωμοδοτήσεις διευθυντών μηχανικών του ομίλου προς συναδέλφους μηχανικούς εφόσον αυτές αποβούν στο μέλλον βλαπτικές για την εργασία  τους. Οι μεροληπτικές και καθοδηγούμενες πράξεις όλων των εμπλεκομένων σε απολύσεις και διώξεις εργαζομένων δεν ξεχνιούνται.
  6. Ζήσαμε το αποκορύφωμα αυτού του κομματισμού εντός των ΕΛΠΕ, με την  πρωτοφανή και στα όρια της γραφικότητας ενέργεια διευθυντή των ΒΕΑ να μεταβεί αυτοπροσώπως σε χώρο δουλειάς για να απομακρύνει ο ίδιος σύμβολο της πρώην ΕΣΣΔ. Μήπως νοσταλγεί την εποχή της χούντας και αυτήν που προηγήθηκε, όταν το ΚΚΕ ήταν παράνομο; Σε ποια σύγχρονη ευρωπαϊκή εταιρεία συμβαίνουν τέτοια περιστατικά; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν στα ΕΛΠΕ, σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης;

Πέραν όμως αυτών υπάρχουν και γενικότερα σοβαρά εργασιακά προβλήματα, κάποια παλιότερα και κάποια καινούργια.

  1. Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, που πλησιάζει τα 2/5 του συνόλου των εργαζομένων, απασχολείται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χαμηλές αποδοχές και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Είναι οι συνάδελφοι του διπλανού γραφείου και του διπλανού πάγκου, παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Η έλλειψη κάθε εργασιακής ασφάλειας και επαγγελματικής προοπτικής οδηγεί πολλούς που καλύπτουν πάγιες ανάγκες σε αιφνίδιες αποχωρήσεις.  
  2. Τα συνεχή και εξοντωτικά 12ωρα σε μονάδες που χρειάζονται κρίσιμους χειρισμούς και των τριών διυλιστηρίων εξουθενώνοντας τους εργαζόμενους με μεγάλη πιθανότητα  να συμβεί ατύχημα. 
  3. Η καθημερινή τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς, όχι μόνο προς χαμηλόβαθμους εργαζόμενους, αλλά και προς μεσαία στελέχη. Διερωτάται κανείς αν η διοίκηση θεωρεί το bullying ως εργαλείο management στην εταιρεία. Σε πολλές περιπτώσεις εκδηλώνονται εμμονές και εμπάθειες. Με τέτοιο management θα προχωρήσει η εταιρεία στην νέα εποχή;
  4. Παράλληλα έχουμε την αυταρχική διοικητική άρνηση να κλείσει στην θυγατρική Ασπροφός η ΕΣΣΕ, που σέρνεται περισσότερο από ενάμιση χρόνο, ενώ παράλληλα η διοίκηση μοιράζει πρωτοφανή μπόνους στα «στελέχη» της συντηρητικής παράταξης.

Μέσα σε αυτό το πλήθος των παραπάνω σοβαρών διοικητικών ατοπημάτων και στρεβλώσεων, μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους και την εταιρεία φαντάζει ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού Ομίλου που θα βαδίζει πάνω στον οδικό χάρτη της  μετάβασης στην οικονομία μηδενικού άνθρακα και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Συνυπολογίζοντας όμως το συνολικό πλαίσιο και τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Ωστόσο το σταμάτημα της έρευνας υδρογονανθράκων το 2019 και η «επανεκκίνηση» της διαδικασίας μόλις το 2022, εγείρουν αμφιβολίες για την ύπαρξη μακροχρόνιας στρατηγικής. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα καλούμε όλους τους προοδευτικούς εργαζόμενους της εταιρείας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Να στιγματίσουν την διοικητική εκτροπή, ώστε να επανέλθει ο όμιλος στην ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.  Οι νέες συνθήκες απαιτούν ενότητα και αλληλεγγύη. Καλούμε την διοίκηση των ΕΛΠΕ να αφουγκραστεί τους καιρούς και να στοιχηθεί μαζί με τους εργαζόμενους στην στήριξη της κοινωνίας.

tags: ΕΛΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)