to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 09.07.2015

Πολιτική

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς των «δανειστών»

«Το 62% «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι» στην τρομοκρατία της ΕΕ και του ΔΝΤ, ένα αποφασιστικό «όχι» στο μαύρο μέτωπο των εγχώριων καθεστωτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, ένα ταξικό «όχι» στη δικτατορία των πλούσιων και σε νέα μνημόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.


«Αυτό το «όχι» αποτελεί μια εξαιρετική αγωνιστική παρακαταθήκη και κανείς δεν μπορεί να τη σπαταλήσει σε καταδικασμένες διαπραγματεύσεις ή να προσπαθήσει να τη μετατρέψει σε «ναι». Η Δεξιά και οι παραφυάδες της, με θράσος χιλίων πιθήκων, συντετριμμένες και απομονωμένες, επιχειρούν χέρι χέρι με τις αντιδραστικές δυνάμεις της ΕΕ και τα γκεμπελικά φερέφωνά τους ή να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε μια επαχθή συμφωνία ή να τη συντρίψουν», προσθέτει.

Στη συνέχεια, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα τονίζει «Τίποτα δεν είναι εύκολο, και για μας αλλά και για αυτούς. Η οριακή έλλειψη ρευστότητας λειτουργεί ασφυκτικά για την ελληνική πλευρά, όμως το «όχι» εντείνει τις φυγόκεντρες τάσεις και την αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης. Προφανώς, το σύνολο των ψηφοφόρων του «όχι» δεν επέλεξε την έξοδο από το ευρώ, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο μέρος τους αμφισβητεί τον ευρωμονόδρομο, αντιλαμβάνεται ότι το ευρώ πηγαίνει μαζί με μνημόνια και απαιτεί από την κυβέρνηση να κρατήσει μαχητική στάση».

Όπως συμπληρώνει, «Τα πράγματα είναι οριακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μη δεχθεί αντιλαϊκή συμφωνία, αλλά αντίθετα να προχωρήσει αμέσως σε μέτρα ελέγχου του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών και των ΜΜΕ, καθώς και στην προετοιμασία μετάβασης σε εθνικό νόμισμα εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του λαού».

«Ο πόλεμος είναι κακός και πρέπει να κάνουμε καθετί για να τον αποφύγουμε, όταν όμως γίνεται αναπόφευκτος, πρέπει να κάνουμε καθετί για να τον κερδίσουμε». Σουν Τζου «Η τέχνη του πολέμου».

Τέλος, σημειώνεται πως το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συμμετέχει και καλεί στις 2 επόμενες συγκεντρώσεις: την Παρασκευή 10 Ιουλίου και την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)