to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 25.01.2013

left.gr

Πολιτική

Δίκτυο για τα Πολ. & Κοιν. Δικαιώματα: «Ολόψυχα στο πλευρό των απεργών του Μετρό»

«Οι χώροι ελευθερίας περιορίζονται ασφυκτικά, η κρατική βία αντικαθιστά της διαδικασίες συναίνεσης και διαμεσολάβησης. Η περίπτωση της απεργίας στο Μετρό είναι χαρακτηριστική», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, και καλεί σήμερα στις 4:00 στο Σύνταγμα καθώς και σε όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς του Μετρό


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η πολιτική επιστράτευση των απεργών του Μετρό, καθώς και η επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: το κράτος έκτακτης ανάγκης κάνει την εμφάνιση του ολοένα και περισσότερο. Πρόκειται για ένα καθεστώς όπου από τη μια μεριά οι χώροι ελευθερίας περιορίζονται ασφυκτικά, και από την άλλη, η κρατική βία αντικαθιστά της διαδικασίες συναίνεσης και διαμεσολάβησης.


Η περίπτωση της απεργίας στο Μετρό είναι χαρακτηριστική. Η κυβέρνηση αρνείται οποιοδήποτε διάλογο με τους εργαζόμενους, κατασυκοφαντεί μαζί με τα ΜΜΕ τον απεργιακό αγώνα, καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία μέσω του αντισυνταγματικού διατάγματος περί επιστράτευσης, και στο τέλος κάνει χρήση του "μονοπωλίου της κρατικής βίας".

Απέναντι στην κατάσταση που δημιουργείται, το λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιπαρατάξει τον διαρκή ανυποχώρητο αγώνα, την πολιτική ανυπακοή απέναντι στα εξοντωτικά κυβερνητικά μέτρα, και την αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται, χωρίς "μα" και "αλλά". Ο αγώνας των απεργών του Μετρό είναι και δικός μας αγώνας, η επίθεση εναντίον του είναι επίθεση εναντίον όλων μας.

Όλες και όλοι σήμερα στις 4:00 στο Σύνταγμα καθώς και σε όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς του Μετρό

Αθήνα 25/1/2013

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


Διαβάστε τις εξελίξεις στο κεντρικό μας θέμα:

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί - Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό - Συνεχής ενημέρωση (βίντεο)



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)