to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:35 | 30.03.2023

Κοινωνία

Δίκτυο Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής δεν είναι τάγματα εφόδου

Το Δίκτυο ΦΛΣ ΕΚΠΑ αναφέρεται σε ανακοίνωσή του στην πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου και ζητά μέχρι να ανακαλέσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς της να παυθεί προσωρινά από τη διδακτική διαδικασία


Το Δίκτυο Φιλοσοφικης ΕΚΠΑ, με ανακοίνωσή του για την υπόθεση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, που απασχολεί τη δημόσια σφαίρα της τελευταίες μέρες επισημαίνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή «ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής δεν είναι Τάγματα Εφόδου».

Στην ανακοίνωση ζητούν παράλληλα να ανακαλέσει η κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου τις προσβλητικές εκφράσεις της και μέχρι τότε ζητούν να απέχει από τη διδακτική διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικτύου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ:

«Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη όπου η εγκληματική ευθύνη και αδιαφορία της ΝΔ οδήγησαν, ακολούθησαν από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, από φοιτητές, νέους, εργαζόμενους που οργισμένοι ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες.

Για τις διαδηλώσεις αυτές μια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας Βάνα Νικολαΐδου/Κυριανίδου ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΦΒ και ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ : "ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΗΣ Χ.Α."

Η ανάρτηση αυτή προσβάλει όλους εμάς τους φοιτητές που κατεβήκαμε στον δρόμο, όλους τους πολίτες που μαζικά εκφράσαμε την οργή μας για το Έγκλημα των Τεμπών.

Μάλιστα, όταν ο Φοιτητικός μας Σύλλογος έκανε λόγο για στοχοποίηση και προσβολή εκείνη ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ επέλεξε να βρεθεί ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και να μας παρομοιάσει με ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ.

Αντί να μιλήσει για την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ επέλεξε να βρίσκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ έχοντας βήμα στον ΣΚΑΙ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ως Δίκτυο Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ ζητάμε από την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας να ανακαλέσει την στοχοποίηση των διεκδικήσεών μας, να ανακαλέσει που μας παρομοίασε με Φασίστες,  να ανακαλέσει που υποβάθμισε τον Φοιτητικό Σύλλογο Φιλοσοφικής, να ανακαλέσει που μας παρομοίασε με τάγματα εφόδου.

Και ζητάμε μέχρι να ανακαλέσει, την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΥΣΗ των εκπαιδευτικών της καθηκόντων και την απομάκρυνσή της από την διδακτική διαδικασία.

Γιατί οι καθηγητές που είναι απέναντι στους φοιτητές δεν επιδιώκουν την παιδαγωγική πράξη αλλά μάλλον ίδιον συμφέρον.

Για τους λόγους αυτούς ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΧΗ από τα μαθήματά της ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)