to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 05.06.2013

Πολιτική

Το Δίκτυο επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων στο Alter Summit

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ συμμετέχει και στηρίζει την Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων που πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουνίου στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ (τρένο ΗΣΑΠ, στάση Ειρήνη).


Συμμετέχουν κινήματα από: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Φινλανδία, καθώς και διευρωπαϊκές οργανώσεις.

Η σημασία της συνάντησης των ευρωπαϊκών κινημάτων αποκτά μια παραπάνω σημασία στην Ευρώπη της κρίσης. Η πολιτική της λιτότητας, η επίθεση στην εργασία, στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων γενικεύεται και οδηγεί τους λαούς στην εξαθλίωση. Τα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας, οι μαζικές απολύσεις, οι μισθοί-χαρτζιλίκι, η εργοδοτική τρομοκρατία, οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας είναι το σχέδιο των από πάνω για να διευρυνθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι κυβερνήσεις κρύβει από κάτω της τη βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων και την παγίωση μιας νέας κατάστασης, την παγίωση ενός μοντέλου εργαζομένου χωρίς δικαιώματα, χωρίς οργάνωση, χωρίς συλλογική διεκδίκηση.

Καλούμε τους «αόρατους», εργαζόμενους και άνεργους, τις συλλογικότητες των επισφαλώς εργαζομένων και των ανέργων να πάρουν μέρος στις συζητήσεις, στην παρουσία του Μανιφέστου των Λαών της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Διαδήλωση ενάντια στην λιτότητα και τον φασισμό, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 19.00 από το Μουσείο.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας!

Για δουλειά με δικαιώματα , για ζωή με αξιοπρέπεια!

Θα συμμετέχουμε στις διεργασίες του Αlter Summit και θα έχουμε περίπτερο στο χώρο. Επίσης, θα πάρουμε μέρος στη θεματική συνέλευση της Παρασκευής : "Εργασία- επισφάλεια- ανεργία: τα δικαιώματα που χάνονται, οι εξαιρέσεις που έγιναν κανόνας και η οργάνωση της αντίστασης" (αίθουσα 4, ώρα 13.30-16.30). 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)