to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 03.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων: Όλες και όλοι στη συγκέντρωση της ΔΕΘ!

Το κάλεσμα του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων για τη ΔΕΘ


Δύο μήνες μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση και το σχηματισμό κυβέρνησης, ο σχεδιασμός των κυρίαρχων για την επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας συνεχίζεται χωρίς καμία αλλαγή, παρά την ανατροπή των συσχετισμών τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Η περιβόητη «αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου» και το «εναλλακτικό μείγμα πολιτικής»  του Αντώνη Σαμαρά πήγε περίπατο από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις με τον ανανεωμένο γαλλογερμανικό άξονα, ενώ η υλοποίηση των μέτρων που είχαν αναγγελθεί από την απερχόμενη κυβέρνηση Παπαδήμου ύψους 11,5 δις. ευρώ συνεχίζεται χωρίς καμία ουσιαστική διαφοροποίηση, με τις αντιδράσεις και τις «κόκκινες γραμμές» που θέτουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να φαντάζουν ως θέατρο του παραλόγου.

Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο εξαιτίας των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθούνται, κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών περιστέλλονται στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυπηρέτησης του χρέους που επιβάλλουν ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, σχεδιάζονται Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για τη περαιτέρω απομύζηση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, και μέσα σε όλα, η κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία εντείνονται έχοντας ως τελικό στόχο τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας ενάντια στο ζόφο που μας προετοιμάζουν.

Ενώ τα μέτρα των πολιτικών υπηρετών των μνημονίων, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων γίνονται ολοένα και πιο δυσβάσταχτα, στέλνοντας το λογαριασμό στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, επιχειρείται η χειραγώγηση και ο αποπροσανατολισμός της οργής του κόσμου από τη κυβέρνηση και την ακροδεξιά, ρίχνοντας στο φταίξιμο στα θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου και των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και τη Κεντρική Ασία. Όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, και καμία τέτοια προσπάθεια δε θα μπορέσει να στρέψει τη προσοχή του κόσμου μακριά από τη σχεδιαζόμενη σφαγή και καταλήστευσή του!

Η συγκέντρωση των σωματείων και συνδικάτων το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, ας είναι το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού ενός πολύ θερμού για όλους/ες χειμώνα, μα πολύ περισσότερο για τα παπαγαλάκια του μνημονίου, του κοινωνικού κανιβαλισμού και της εκμετάλλευσης, εντός και εκτός κοινοβουλίου, με οποιαδήποτε προβειά και αν εμφανίζονται στον ήδη εξαθλιωμένο λαό ύστερα από δυόμιση χρόνια πολιτικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία και τη κατάρρευση. Ας είναι το ξεκίνημα της ανατροπής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, ας είναι το ξεκίνημα της νέας πορείας των εργαζομένων προς ένα κόσμο με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια  και χωρίς εκμετάλλευση. Δε θα μας χρεωκοπήσουν τα μέτρα και τα χαράτσια τους! Θα τους χρεωκοπήσουμε εμείς με τους αγώνες μας!


Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)