to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 19.05.2014

πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr

Κοινωνία

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος: "Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απαγόρευσε στους φτωχούς φαντάρους να ψηφίσουν"

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι φαντάροι δεν ψήφισαν, αφού δεν ήταν σε θέση να επωμιστούν το κόστος των μετακινήσεων, καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων-Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος


ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι από το Δ’ Σώμα Στρατού, η μεγάλη πλειοψηφία των στρατιωτών αποκλείστηκαν από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για τον απλούστατο λόγο ότι αφενός ο Στρατός δεν καταβάλλει το κόστος μετακίνησης τους, αφετέρου η οδυνηρή οικονομική τους θέση δεν τους επιτρέπει να πληρώσουν τα εισιτήρια. Οι μόνοι στρατιώτες που έκαναν χρήση της εκλογικής άδειας ήταν όσοι κατοικούσαν σε κοντινή απόσταση και το κόστος μετακίνησης δεν ήταν τόσο μεγάλο, είτε όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Άρα, καθώς στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν υπάρχουν εναλλακτικοί εκλογικοί κατάλογοι, Στρατός και Υπουργείο Άμυνας ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ τους φαντάρους από την εκλογική διαδικασία, καθώς τους Αρνήθηκαν να Ψηφίσουν.

Όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό στον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία. Θυμίζουμε την σχετική μας ανάρτηση στις 29-4-2012, στις προηγούμενες δηλαδή εκλογές, για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν το ήξερε.

«Δίνουν εκλογικές άδειες στους στρατιώτες για να ψηφίσουν, αλλά αυτοί δεν τις παίρνουν, γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε για τα εισιτήρια! Τα τηλέφωνα του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων έχουν… σπάσει από γονείς και στρατιώτες που δείχνουν μ΄ αυτά που λένε ότι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει κάθε ελληνική οικογένεια δεν αφήνει περιθώρια ούτε για… ψήφο! Το Δίκτυο ζητά με ανακοίνωσή του να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες, για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά αυτό αποκλείεται αφού ως γνωστόν… δεν υπάρχει μία! Σ΄ άλλες εποχές τα δυο μεγάλα κόμματα θα είχαν μοιράσει… εισιτήρια, αλλά σ΄ αυτές τις εκλογές μάλλον έχουν καταλάβει ότι οι νεαροί στρατιώτες καλύτερα να μείνουν στις μονάδες τους, γιατί αν ψηφίσουν… θα μαυρίσουν».

Συνάδελφοι, να Τιμωρήσουμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η κυβέρνηση Απαγορεύει την συμμετοχή στις εκλογές στους φτωχούς φαντάρους, σε αυτούς που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής περικοπών και άγριας οικονομικής-εργασιακής εκμετάλλευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αυτούς που γεμάτοι οργή και αγανάκτηση επιθυμούν να τους Καταδικάσουν.

Λεφτά όμως υπάρχουν. Δεν τα δίνουν όμως για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Αλλά για να αρπάξουν ψήφους τα κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση δίνουν τα γνωστά απαράδεκτα 500άρικα, επιδιώκοντας την εξαγορά των χαμηλόβαθμων στρατιωτικών. Αυξάνουν τα στρατόπεδα για να βολέψουν την κομματική τους πελατεία και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν. Επίσης, πολλαπλασιάζουν τους ανώτατους αξιωματικούς «φτιάχνοντας» τους ανθρώπους τους, αυξάνοντας το λειτουργικό κόστος των Ε.Δ. Στέλνουν φρεγάτες στο εξωτερικό, με τεράστιο κόστος, μετατρέποντας τα πληρώματα σε μπράβους εφοπλιστών.   

Η συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες μετατρέπεται σε προνόμιο των πλουσίωντων ντόπιων φαντάρων, των ΕΠ.ΟΠ. και στρατιωτικών που κατοικούν στους τόπους καταγωγής τους. Αλλά και των βυσμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που το ΥΠΕΘΑ έχει βολέψει σε προνομιακές θέσεις ή κάνοντας τα στραβά μάτια στη βιομηχανία αλλαγής του χαρακτηρισμού της Σωματικής τους Ικανότητας (Ι3-Ι4), τους έχει μεταθέσει σε μονάδες δίπλα στα σπίτια τους. Φυσικά, οι Δήμαρχοι-Περιφερειάρχες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στη σαπίλα της διαπλοκής-διαφθοράς-εξαγοράς, παρεμβαίνοντας στις διοικήσεις των μονάδων, «ξεχωρίζοντας» την πελατεία τους και υφαρπάζοντας ψήφους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΜΕ-ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)