to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 21.09.2020

Κοινωνία

Δίκτυα και ομάδες ακτιβισμού της Διεθνούς Αμνηστίας για το έτος 2020-2021

Τα δίκτυα και οι ομάδες των εθελοντών/ριών και ακτιβιστών/ριων βάζουν ξανά μπροστά τις μηχανές τους


Ανακοίνωση της της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρει:

Τα δίκτυα και οι ομάδες των εθελοντών/ριών και ακτιβιστών/ριων μας βάζουν ξανά μπροστά τις μηχανές τους! Γι’ αυτό ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων όσων παίρνουν την αδικία προσωπικά και όλων όσων θέλουν να δώσουν φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις προσπάθειες μας για έναν καλύτερο κόσμο, με ελευθερία και αξιοπρέπεια για όλες και όλους, με σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα – ούτε και μια παγκόσμια πανδημία, η οποία εξάλλου, αναδεικνύει νέες ανάγκες στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το πάθος και η δέσμευση των ανθρώπων που αποφασίσουν να δράσουν, μας έχουν αποδείξει πως η αλλαγή είναι εφικτή και μάλιστα στο σήμερα!

Ανεξαρτήτως της δυνατότητας χρόνου, της ηλικίας, του τόπου διαμονής ή των εμπειριών, μπορείτε να ενταχθείτε σε μια ομάδα ή δίκτυο δράσης ανάλογα με την ιδιότητα και την προτίμηση σας. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μια ομάδα μαζί!

Ως ακτιβίστριες/στες της Διεθνούς Αμνηστίας γίνεστε μέλη ενός διεθνούς κινήματος και συμβάλλετε, όπως και όταν επιθυμείτε και με άμεσο τρόπο, στις δράσεις για τις εκστρατείες και τις εκκλήσεις μας. Κινητοποιούμαστε τακτικά και ευαισθητοποιούμε τις τοπικές κοινωνίες, τις/τους συμφοιτήτριες/τες μας, το φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον. Οργανώνουμε εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάδειξη υποθέσεων, γνωστοποιούμε παραβιάσεις στην κοινωνία και τον Τύπο, συνεργαζόμαστε με άλλες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για να γίνουμε δυνατότερες/οι μαζί.

Σημείωσε τις ημερομηνίες των πρώτων συναντήσεων των δικτύων και των ομάδων, για τη φετινή χρονιά (όλες οι συναντήσεις θα γίνουν απογευματινές ώρες):

Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης​: Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τοπική Ομάδα Πάτρας: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
Δίκτυο Προσφυγικού-Μεταναστευτικού: Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
Δίκτυο Φύλου: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
Φοιτητική ομάδα Αθήνας: Παρασκευή 2 και Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020
Τοπική Ομάδα Βέροιας: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020
Τοπική Ομάδα Καλαμάτας: Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020
Τοπική Ομάδα Θεσσαλονίκης: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020
Στις παραπάνω συναντήσεις, θα συζητήσουμε για τη λειτουργία, την οργάνωση και τη δράση των δικτύων και των ομάδων και θα συντονίσουμε τα επόμενα μας βήματα μαζί, με σεβασμό στις διαφορετικές δυνατότητες συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε email στο [email protected], δηλώνοντάς μας για ποιο δίκτυο ή ομάδα ενδιαφέρεστε!

Σε αυτό το ταξίδι σε θέλουμε δίπλα μας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)