to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 27.01.2023

Πολιτική

Δηκτική απάντηση Βενιζέλου στον πρωθυπουργό για τα περί «παντογνωσίας»

« Δύσκολο για τον ίδιο αλλά καμιά φορά πρέπει να αναγνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ενώ απάντηση θέλησε να δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην οποία ξεκαθάρισε ότι «το ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου είναι αντικείμενο αξιολόγησης κάθε επιμελούς αναγνώστη των όσων έχουν γραφτεί για το ζήτημα των υποκλοπών από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα».


Απάντηση στην αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός στο όνομά του από το βήμα της Βουλής, επέλεξε να δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεκινήσει μαζί του τους τελευταίους μήνες λόγω υποκλοπών.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στην συζήτηση γαι την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως  «ο κ. Βενιζέλος μας είχε πει στην αρχή ότι δεν μπορεί να παρακολουθείται πολιτικό πρόσωπο . Και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Δύσκολο για τον ίδιο αλλά καμιά φορά πρέπει να αναγνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης».

Ύστερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ίδιο τόνο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξαφνικά αγάπησε τον κ. Βενιζέλο».

Τι απαντά ο Βενιζέλος

O Eυάγγελος Βενιζέλος με ανάρτησή του πριν από λίγο τοποθετήθηκε στις άμεσες κι έμμεσες αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, στη Βουλή.

Αφού αναφέρθηκε στο νομικό σκεπτικό των διατάξων του νέου νόμου 5002/22, τόνισε: «Η κυβέρνηση προσχώρησε στη θέση ότι υπάρχει ειδικό συνταγματικό καθεστώς για τα πολιτικά πρόσωπα, για λόγους προστασίας της δημοκρατίας. Η άδεια του Προέδρου της Βουλής προφανώς θεωρείται από τον νομοθέτη υποκατάστατο της άδειας της Βουλής».

Προσέθεσε ότι «για μήνες ακούγαμε την πολιτική επιχειρηματολογία ότι «κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», ότι «όλοι είναι ίσοι ενώπιον της ΕΥΠ», ότι «για όλους αποφασίζει ο/η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ακόμη και για την ΠτΔ» και κατέληξε:

«Το ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου είναι αντικείμενο αξιολόγησης κάθε επιμελούς αναγνώστη των όσων έχουν γραφτεί για το ζήτημα των υποκλοπών από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)