to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 11.10.2022

Κοινωνία

Δικηγόρος θύματος: Τα κανάλια συνεχίζουν να βιάζουν το κοριτσάκι – Δριμύ κατηγορώ κατά του δήμου Αθηναίων

Βρίσκονται συνεχώς με κάμερες έξω από το σπίτι της 12χρονης, δημοσίευσαν φωτογραφίες της μαθήτριας – Το κοινωνικό κράτος είναι απόν


(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δριμύ κατηγορώ κατά των τηλεοπτικών καναλιών όσον αφορά τον δημοσιογραφικό χειρισμό του πρωτοφανούς εγκλήματος του κατ΄εξακολούθηση βιασμού της 12χρονης μαθήτριας από τον υπεράνω πάσης υποψίας 53χρονο επιχειρηματία ο οποίος παράλληλα την εξέδιδε σε παιδεραστές, εξαπέλυσε η δικηγόρος της οικογένειας της μαθήτριας.

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, αναφερόμενη στον δημοσιογραφικό χειρισμό της υπόθεσης τόνισε (MEGA) πως «επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που με την συμπεριφορά τους έχουν ‘’βιάσει’’ το παιδί ξανά και ξανά» εξηγώντας πως «βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του» και αυτό «έχει αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του». Δεν έκρυψε τη δυσφορία της πως «έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές» εφιστώντας την προσοχή καθώς «είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι τα κανάλια συνεχίζουν να βιάζουν το κοριτσάκι καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες της 12χρονης ενώ βρίσκονται συνεχώς με κάμερες έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η δικηγόρος της 12χρονης, τα στοιχεία της μαθήτριας έχουν γίνει γνωστά και είναι μέγα ερώτημα πώς το κοριτσάκι θα μπορέσει να πάει στο σχολείο. Η δικηγόρος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή προστατεύεται ο θύτης και όχι το θύμα ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο θέμα εισαγγελέα αλλά είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας για το πως κάνει τη δουλειά του ένας δημοσιογράφος.


Απόν το κοινωνικό κράτος

Δριμύ κατηγορώ απηύθυνε η δικηγόρος της 12χρονης και για το κοινωνικό κράτος το οποίο όπως είπε είναι απόν καθώς εδώ και πάνω από ένα μήνα από την στιγμή που έγινε η επίσημη καταγγελία στην αστυνομία δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών για να δοθεί ψυχολογική βοήθεια στη 12χρονη αλλά και στην οικογένειά της.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Ασπασία Ταραχοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1, πριν από μια εβδομάδα με δέκα ημέρες εμφανίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας δυο κοινωνικοί λειτουργοί από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αθηναίων και μετά εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρξει καμιά άλλη επαφή, ούτε καν σύσταση να δει το κοριτσάκι παιδοψυχολόγο.

Όταν θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της δημοσιότητας και της βαρύτητας του εγκλήματος, εμφανίστηκαν και πάλι στην οικογένεια από την κοινωνική υπηρεσία και είπαν ότι θα ορίσουν ψυχολόγο χωρίς να έχει γίνει τίποτα μέχρι αυτή της στιγμή.

Επίσης, η Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε επίσης σε σχέση με την κατάσταση του 12χρονου κοριτσιού:

«Δεν είναι καλή η κατάσταση ούτε της οικογένειας, ούτε το παιδιού πολύ περισσότερο. Έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, χρειάζεται υποστήριξη. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και τη δική μου, όσο μπορώ να είμαι κοντά στο παιδί. Βιώνει έναν εφιάλτη καθημερινά, ξανά και ξανά, με όλη αυτή τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα και με τους δημοσιογράφους που είναι καθημερινά κάτω από το σπίτι της. Κάποια από τα κανάλια έχουν βάλει φωτογραφίες του παιδιού στον Τύπο. Ελπίζουμε να σταματήσει κάπου εδώ όλο αυτό γιατί δεν είναι καλή η κατάσταση της οικογένειας. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια, άλλα οκτώ, τα οποία πρέπει να προστατευτούν», ανέφερε η δικηγόρος της 12χρονης σχετικά με την κατάσταση του 12χρονου κοριτσιού.

Αναφερόμενη στα βίντεο της ανήλικης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και την δράση του κατηγορουμένου τόνισε: «δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία της δικογραφίας, δεν έχω δει αυτά τα βίντεο, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ολόκληρη την δικογραφία. Δεν έχω ρωτήσει φυσικά για το τι γινόταν και τι όχι, το παιδί έχει μιλήσει με τους ανθρώπους που πρέπει. Η μητέρα του παιδιού πήγαινε στο κατάστημά του κατά καιρούς και έκανε μεροκάματα, του καθάριζε του τακτοποιούσε τα πράγματα. Δεν τη βοηθούσε, δούλευε η γυναίκα και πληρωνόταν. Υπάρχουν μηνύματα που είναι πιεστικά προς εκείνη για να φέρει το παιδί στο μαγαζί να τη βοηθήσει, να πάρει ένα χαρτζιλίκι».

Αποκάλυψε πως «η μητέρα δεν είχε διαπιστώσει την δράση του 53χρονου» και «του είχε εμπιστοσύνη» ενώ ανέφερε και πως υπάρχει πληροφορία «ότι συγγενικό πρόσωπο ήθελε να χρηματίσει την μητέρα της 12χρονης για να μην το αποκαλύψει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)