to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 14.02.2020

Κοινωνία

Δίκη Τοπαλούδη: Προκλητικός πάλι ο κατηγορούμενος, γελούσε στην αίθουσα

Εκνευρίστηκε με τον κατηγορούμενο Α.Λ. η εισαγγελέας, όταν αυτός γέλασε κατά τη διάρκεια της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Η δίκη σήμερα συνεχίστηκε με τις καταθέσεις του ανθρώπου που είδε τελευταία φορά την Ελένη ζωντανή αλλά και της κολλητής της φίλης. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2019.


Η δίκη για τον βιασμό και την δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις του ανθρώπου που είδε τελευταία φορά την Ελένη ζωντανή, αλλά και της κολλητής της φίλης.

Προκλητικός ο κατηγορούμενος

Ο λόγος για τον Α.Λ., έναν από τους δύο κατηγορούμενους για τα στυγερά εγκλήματα σε βάρος της φοιτήτριας, ο οποίος κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία προκάλεσε την έκρηξη της εισαγγελέα της έδρας όταν... γέλασε από το εδώλιο στο οποίο βρίσκεται.

Όλα ξεκίνησαν όταν μάρτυρας, φίλη της Ελένης, καταθέτοντας υποστήριξε ότι το θύμα τής είχε μιλήσει για τον Α.Λ και της είχε πει ότι της φαινόταν καλό παιδί.

Εισαγγελέας: «Σας είπε ότι είναι καλό παιδί; Εκ πρώτης όψεως έτσι φαίνεται»...

Τότε ήταν που ο κατηγορούμενος γέλασε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει -και δικαιολογημένα- την έντονη αντίδραση της εισαγγελέα της έδρας.

«Τολμάτε και γελάτε; Είστε προκλητικός, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε», αποστράφηκε την συμπεριφορά του η εισαγγελική λειτουργός.

«Είδα τους κατηγορούμενους και την Ελένη πριν το έγκλημα»

Ο Βασίλης Καλυβόπουλος είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την Ελένη λίγο πριν από το έγκλημα και συγκεκριμένα έξω από το σπίτι του στην περιοχή Κάλαθο, τα μεσάνυχτα της 28.11.2018.

«Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου με το φορτηγάκι, στη θέση του οδηγού ήταν ο Α.Λ. και του συνοδηγού η κοπέλα. Ο Μ.Κ., που είναι γνωστός μου, ήταν έξω από το αυτοκίνητο, από την πλευρά του οδηγού. Μιλούσαν, ήταν ευδιάθετοι. Η κοπέλα ήταν ήρεμη, ανέκφραστη», κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι όταν επέστρεψε σπίτι του, ήταν ακόμα εκεί και χαιρετήθηκε με τον Μ.Κ.

«Μετά από δύο μέρες είδα στην τηλεόραση για την εξαφάνιση της κοπέλας, συνδύασα τις μέρες και τις ώρες και κατάλαβα ότι ήταν πριν το περιστατικό», πρόσθεσε.

Η φίλη της Ελένης

Η Αριάδνη Λειβαδίτη κατέθεσε ότι ήταν η καλύτερη φίλη της Ελένης και ότι εκείνη είχε φύγει από τη Ρόδο, όπου σπούδαζε, τον Σεπτέμβριο του 2017 και είχαν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία. Η μάρτυρας είναι το πρόσωπο που επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ελένη πριν από τη δολοφονία.

Για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη, η κυρία Λειβαδίτη περιέγραψε ««Την ώρα που μιλούσαμε άκουσα κάποιον να χτυπάει την πόρτα. Όσο μιλούσαμε, φαινόταν κάπως αφηρημένη και μου είπε ότι της έστελνε μηνύματα το παιδί που είχε γνωρίσει (ο Α.Λ.), με το οποίο είχαν βγει μια φορά και είχαν συνευρεθεί ερωτικά. Τη ρώτησα ποιος ήταν, δίστασε να μου απαντήσει και της είπα να μην ανοίξει γιατί ήταν αργά.

Δεν περίμενε κάποιον. Μου είπε «θα είναι αυτός που μου στέλνει μηνύματα, θα ήρθε να με πάρει να πάμε για σουβλάκια». Της είπα να προσέχει και θα τα λέγαμε την επόμενη ημέρα.

Μου έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ αλλά εγώ κοιμόμουν και το είδα το πρωί. Μου είχε γράψει να την πάρω σε μια ώρα» είπε αρκετά φορτισμένη.

Περιέγραψε την Ελένη Τοπαλούδη ως «ένα χαρούμενο παιδί, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει, ήταν η χαρά της ζωής» ενώ είπε ότι έκαναν περιστασιακά χρήση ινδικής κάνναβης. «Ήταν καλοκάγαθη και νόμιζε ότι όλος ο κόσμος ήταν καλός σαν κι εκείνη» είπε.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως για ένα μήνυμα που ο κατηγορούμενος Α.Λ. Ισχυρίζεται ότι έλαβε από την Ελένη Τοπαλούδη και ήταν πρόσκληση για ερωτική επαφή με τον ίδιο και έναν φίλο του, η φίλη της Ελένης έβαλε τα κλάματα και είπε «δεν το ξέρω, αλλά δεν το πιστεύω, δεν ήταν τέτοιο κορίτσι».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από την εισαγγελέα για βιασμό της Ελένης σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή Αρχάγγελος της Ρόδου και είπε ότι «από τότε και μετά ήταν ήταν απόμακρη και με μένα, την άκουγα φοβισμένη, δεν έκανε μήνυση γι' αυτό, φοβόταν μην της κάνουν κακό αλλά δεν μου είχε πει κάτι περισσότερο».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2019.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)