to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 28.02.2023

Κοινωνία

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα πρόβλημα», κατέθεσε τρίτος γιατρός του Καραμανδάνειου

Στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας κατέθεσε ο γιατρός που εξέτασε το 9χρονο κορίτσι αμέσως μετά την εισαγωγή του στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο καθώς και κατά τις πρώτες επιπλοκές που παρουσίασε κατά τη νοσηλεία του


Με την κατάθεση τρίτου γιατρού από την ομάδα του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας που είχε εξετάσει και φροντίσει την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη τον Απρίλιο του 2021, όταν την πήγε η Ρούλα Πισπιρίγκου λέγοντας πως έχει σπασμούς, συνεχίζεται η διαδικασία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστήριου στην δίκη της πολύκροτης υπόθεσης.

Στο βήμα του μάρτυρα μετά από την ένταση που επικράτησε νωρίτερα με τις τοποθετήσεις του συνηγόρου της κατηγορουμένης, ανέβηκε ο παιδίατρος Αθανάσιος Φίλιας, ο οποίος αμέσως μετά την εισαγωγή του παιδιού, το είχε εξετάσει ως επιμελητής Α’, προσπαθώντας να εντοπίσει την αιτία των σπασμών που δήλωσε η μητέρα ότι είχε το παιδί. Ο γιατρός είπε πως πήρε ιστορικό και προγραμμάτισε με άλλους συναδέλφους του τις εξετάσεις, ενώ τόνισε στο δικαστήριο πως η Τζωρτζίνα δεν εμφάνιζε κανένα πρόβλημα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είχε επαφή με το παιδί αμέσως μετά την άφιξη του με την μητέρα στο Νοσοκομείο στις 8 Απριλίου 2021 και πως κανόνισαν να γίνουν εξετάσεις και να δει την Τζωρτζίνα νευρολόγος και καρδιολόγος. Όπως είπε ο κ. Φίλιας, την επομένη και εφόσον δεν προέκυπτε κανένα παθολογικό θέμα από τις εξετάσεις που έγιναν, είπαν στην 34χρονη ότι το παιδί μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Ο παιδίατρος είπε στο δικαστήριο πως κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στο Νοσοκομείο και ενώ είχαν ήδη πει στην 34χρονη ότι μπορούν να φύγουν, άκουσε πως η μητέρα είπε ότι η Τζωτρζίνα έκανε εμετό. «Εγώ συνέχισα να δω τα υπόλοιπα παιδιά και αργότερα όταν έγινε η ενημέρωση και πήγαν οι γιατροί, έμαθα ότι θα μείνει το παιδί για παρακολουθηθεί. Τον εμετό εγώ δεν τον είδα. Εφημέρευα το Σάββατο και το πρωί περάσαμε από το δωμάτιο. Το παιδί ήταν ξαπλωμένο και ασχολιόταν με ένα τάμπλετ. Εξέτασα τη μικρή, κάναμε έλεγχο κοιλιάς και την ρώτησα αν ήθελε να φάει. Μου είπε "ναι" και ξεκινήσαμε την σίτιση. Το απόγευμα, κατά την απογευματινή επίσκεψη, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, δεν είχε παραπονεθεί το παιδί και είχε φάει. Το Σάββατο βράδυ ενημερωθήκαμε πως το παιδί ενώ κοιμόταν ξύπνησε και εμφάνισε ένα κοιλιακό άλγος , σιελόρροια και βήχα». Τόνισε επίσης πως η Τζωρτζίνα δεν εμφάνισε πυρετό περισσότερο από το αναμενόμενο από όταν της δόθηκε αντιβίωση.

Η κατάθεση του γιατρού συνεχίζεται με ερωτήσεις που του υποβάλει η υπεράσπιση.

Πριν ξεκινήσει ο παιδίατρος, ο συνήγορος της 34χρονης σχολιάζοντας τις καταθέσεις των δύο γιατρών από το Καραμανδάνειο που προηγήθηκαν στις προηγούμενες δικασίμους, υποστήριξε ότι δεν είναι αξιόπιστα όσα είπαν στο δικαστήριο.

Νωρίτερα, οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια να διαβιβαστεί απόσπασμα της δήλωσης-μήνυσής του περί διαρροής της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως και μη διωκόμενων αδικημάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)