to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δίκη «Λευκός Άρτος»: Ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας για το κύκλωμα τράφικινγκ

Καταπέλτης ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα στη συνέχιση της δίκης ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνων και άλλων 22 κατηγορουμένων, που φέρονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος τράφικινγκ, το οποίο εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2008 σε αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος».


Χθες, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα με τα οποία παραπέμπονται σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με σημαντικότερα τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών, διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο εισαγγελέας βασίστηκε στο πλούσιο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, εστιάζοντας στις ανακριτικές καταθέσεις δύο γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη-θυμάτων τράφικινγκ, που βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν ότι εξαναγκάζονταν να συνευρίσκονται ερωτικά με πελάτες, στα καταστήματα στριπ σόου «Αλκατράζ» και «Σταρ», που διατηρούσε ο ιδιοκτήτης φούρνων, Α.Γ., μέσω της κυπριακής offshore Desena LTD.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας, Μ.Τ., από τη Ρωσία, που κατέθεσε το 2008 ότι μαζί με άλλες γυναίκες κρατούνταν κλειδωμένη σε διαμέρισμα, κακοποιήθηκε και χτυπήθηκε από συνεργάτη του αφεντικού, ενώ αναίρεσε την αρχική κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου. «Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, υπονοώντας ότι η δεύτερη κατάθεση ενδέχεται να είναι προϊόν εξαγοράς ή εκβιασμού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν στην εισαγγελική πρόταση ενοχής, υποστηρίζοντας ότι δεν βασίζεται στην ακροαματική διαδικασία, αλλά σε στοιχεία της ανάκρισης και έγγραφα που δεν αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο, ενώ υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε εξαναγκασμός σε πορνεία, αλλά ότι οι κοπέλες «κυνηγούσαν το εύκολο χρήμα». «Αν ο πελάτης μου δεν είχε αυτή την εκκρεμότητα με τη Δικαιοσύνη σήμερα θα είχε βραβευτεί για την επιχειρηματικότητά του», υποστήριξε ο συνήγορος του ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, παρουσιάζοντας τον κατηγορούμενο ως έναν αυτοδημιούργητο βιοπαλαιστή, που έπεσε θύμα σκευωρίας ανταγωνιστών μέσα από «πληρωμένα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ».

● Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 13.00, με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)