to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει ο φίλος του Παύλου Φύσσα που είδε τη δολοφονία

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο άνθρωπος που είδε από πολύ κοντά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταθέτει τη Δευτέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Τον φίλο του Παύλου Φύσσα που υπήρξε όχι μόνο αυτόπτης μάρτυρας, αλλά και θύμα του τάγματος εφόδου που το 2013 σκότωσε το 34χρονο μουσικό στο Κερατσίνι, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η Χρυσή Αυγή.

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο άνθρωπος που είδε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή της δολοφονίας του, έχει κληθεί προκειμένου να περιγράψει όσα έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος από την πρωτόδικη διαδικασία, έχει βάλει στο στόχαστρο τη Χρυσή Αυγή και το Γιώργο Ρουπακιά, λέγοντας πως ο τελευταίος «ήθελε να σκοτώσει τον Παύλο».

«Τον είδα να τον μαχαιρώνει δυο φορές, με το δεξί του χέρι. Μετά κατάλαβα ότι κρατούσε μαχαίρι. Όχι, δεν υπήρχε συμπλοκή, τον χτύπησε κατευθείαν» ήταν τα λόγια του όταν κατέθεσε το 2015, εξηγώντας ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί επίθεση, όταν προσπάθησε να βοηθήσει έναν φίλο του να διαφύγει από τα χτυπήματα χρυσαυγιτών.

Παράλληλα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει ζητήσει να βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και ο Δημήτρης Κουρεντζής, ο αστυνομικός - μέλος του πληρώματος της Άμεσης Δράσης που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά, αφού τον κατέδειξε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας ως τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος τρόπο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου είχε κι αυτός δεχθεί χτυπήματα από Χρυσαυγίτες στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την επίθεση του, περιέγραψε στη δίκη πως ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτός που υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά στις Aρχές.

Μάλιστα λίγο έλειψε οι αστυνομικοί να συλλάβουν και τον Παύλο.. Ο μάρτυρας περιέγραψε την σκηνή της δολοφονίας ενώ μίλησε για τις απειλές που δεχόταν ο ίδιος 1.5 χρόνο αργότερα.

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα» επεσήμανε.

Παράλληλα, περιέγραψε πως ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης τον που δεν μπορεί ωστόσο να αναγνωρίσει. “Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ... Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα” κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι επιτιθέμενοι πλησίαζαν πέντε -πέντε τον Π. Φύσσα. “Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά”.

  • Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;
  • Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.
  • Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;
  • Μάρτυρας: Αμυνόταν.
  • Μάλιστα όπως είπε, ο Ρουπακιας, μπήκε ανάποδα στον δρόμο και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να κατευθυνθεί απευθείας στον Παύλο Φυσσα.
  • Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;
  • Μάρτυρας Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει...
  • Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;
  • Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει “παιδιά όχι και μαχαίρια”. Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Όπως εξήγησε ο Δημ. Μελαχρινόπουλος, κατά την παραμονή της παρέας του Π. Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. “Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς” είπε.

  • Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;
  • Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Η κατάθεση συνεχίζεται .

Αποχώρησε η Μ. Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα

Ο τρόπος εξέτασης του Δημήτρη Μελαχροινόπουλου και οι συνεχείς ερωτήσεις για τους στίχους των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα εξόργισαν τη Μάγδα Φύσσα.

Ένταση προκάλεσε ακόμα μια φορά εξέταση μάρτυρα από τους υπερασπιστές κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα και πάλι δεν άντεξε τη σειρά ερωτήσεων που έγιναν προς το Δημήτρη Μελαχροινόπουλο και κατέληξε να αντιδρά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης στάθηκαν και πάλι στη μουσική του Παύλου Φύσσα και στους στίχους των τραγουδιών του. Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα ήταν άμεση, φωνάζοντας από το ακροατήριο: «για να καταλάβουμε για τα τραγούδια του τελικά τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;».

Ως απάντηση η πρόεδρος ζήτησε από την Μάγδα Φύσσα να βγει από την αίθουσα, με την τελευταία να απαντά «θα περάσω έξω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω....».

Πηγή: News247.gr, Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)