to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 13.01.2023

Κοινωνία

Δίκη Χ.Α: Καταθέτει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα για πρώτη φορά δημόσια

Στις 18 Ιανουαρίου που είναι η επόμενη δικάσιμος, αναμένεται να καταθέσει για πρώτη φορά δημόσια η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν είχε προσέλθει ποτέ ούτε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ούτε είχε εμφανιστεί στο δευτεροβάθμιο


(φωτ.: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα θα καταθέσει στις 18 Ιανουαρίου στην δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο δικαστήριο η πρόεδρος του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο εντόπισε την σύντροφο του μουσικού, τη γυναίκα που αγκαλιά της οποίας είχε ξεψυχήσει ο Φύσσας μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά. Η ίδια καλείται να καταθέσει στο δικαστήριο στην επόμενη δικάσιμο.

Η μάρτυρας ήταν με τον μουσικό και την παρέα του στην καφετέρια “κοράλι” λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο σύντροφος της. Μετά τις πρώτες καταθέσεις της η σύντροφος του μουσικού δεν είχε προσέλθει ποτέ ούτε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ούτε εμφανίστηκε και σε αυτό που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εγκληματική οργάνωση.

Η κατάθεση της θεωρείται σημαντική και η πλευρά της υπεράσπισης είχε ζητήσει από την αρχή της εκδίκασης να αναζητηθεί, αίτημα στο οποίο δεν αντέτεινε η πλευρά των θυμάτων.

Η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών, αναμένει από την μάρτυρα να περιγράψει όσα έγιναν στην καφετέρια λίγο πριν τη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του πέσουν στην ενέδρα που είχαν στήσει οι Χρυσαυγίτες που τους καταδίωξαν. Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως η μάρτυρας θα προσέλθει στο δικαστήριο την ίδια ημέρα που έχει κληθεί να καταθέσει πρώτη, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Στην σημερινή διαδικασία και λίγο πριν την λήξη της, σημειώθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ναζί και την Μάγδα Φύσσα. Συγκεκριμένα ο καταδικασμένος Λαγος επιδόθηκε για ακόμη μία φορά σε χυδαία φραστική επίθεση απέναντι στη μάνα του δολοφονημένου Φύσσα λέγοντάς της: «Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα» είπε σε ένα χυδαίο παραλήρημα ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, ενώ οι χρυσαυγίτες στην αίθουσα φώναζαν «σάλτα γ...σου ρε». Τελικά ο Λαγός εκδιώχθηκε με χειροπέδες από την αίθουσα.

Επίσης, στο βήμα ανέβηκε σήμερα η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Δήμητρα Ζώρζου, από την κατάθεση της οποίας αναβίωσαν τα θλιβερά περιστατικά της 17ης Σεπτέμβρη του 2013.

Η μάρτυρας δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις τόσο από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας όσο και από την υπεράσπιση των χρυσαυγιτών, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση της προέδρου στις παρατηρήσεις του Κ. Παπαδάκη (υποστήριξη κατηγορίας) για το είδος των ερωτήσεων που απηύθυναν οι υπερασπιστές των νεοναζί στην αυτόπτη μάρτυρα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)