to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 11.04.2015

Κοινωνία

Δίκη ΧΑ: Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για στάση εργασίας και αντιφασιστική συγκέντρωση στις 20/4

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν μαζικά στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 20 Απρίλη από 7.30πμ με 11.30πμ και στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240), στις 8π.μ., κατά την έναρξη της δίκης της ΧΑ.


Ολόκληρο το κάλεσμα

Την Δευτέρα 20 Απρίλη ξεκινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της δολοφονικής οργάνωσης  της Χρυσής Αυγής.

Για να καταδικαστούν οι νεοναζί θα χρειαστεί να εκφραστεί ο αντιφασιστικός πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός μέσα κι έξω από τα δικαστήρια. Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας  φόρεσαν κουστούμια  και δημαγωγούν κατά των μνημονίων και της τρόικα. Οι φασίστες επιχειρούν να διαβρώσουν τα συνδικάτα σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των εφοπλιστών όπως στην Ζώνη του Περάματος.

Οι δυνάμεις του  ΜΕΤΑ θα συμβάλουν ενωτικά και αγωνιστικά, καθ όλη την διάρκεια της δίκης, για να αποκαλυφθεί το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής ιδεολογίας και η στενή της σχέση  με την εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να απαιτήσουν  δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί, με τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου  και των ηγετών της Χρυσής Αυγής που τα καθοδηγούν.

Το ΜΕΤΑ και τα συνδικάτα ζητούν  απ' την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον πραγματικά ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα της δίκης και τη μεταφορά της, χωρίς καμιά αναβολή στο Εφετείο Αθηνών, λόγω της  ακαταλληλότητας των χώρων των δικαστηρίων στο Κορυδαλλό (μικροί χώροι, δύσκολη πρόσβαση, γειτνίαση με σχολεία και εξεταστικά κέντρα) και την προστασία των θυμάτων, των μαρτύρων και όλων των παραγόντων της δίκης από τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς των φασιστών.

Καλεί επίσης κατά την πολύμηνη διεξαγωγή της δίκης, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, να δώσουν το παρόν  μέσα  στην δικαστική αίθουσα και  στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της δίκης, όπως είναι το Παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής (Golden Dawn Watch).

Το ΜΕΤΑ τέλος καλεί  τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν μαζικά στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 20 Απρίλη από 7.30πμ  με 11.30πμ και στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240), στις 8π.μ., κατά την έναρξη της δίκης της ΧΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)