to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:17 | 12.12.2017

Κοινωνία

Δικάζεται η αστυνομική αυθαιρεσία: Την Πέμπτη 14/12 η συνέχεια στο Εφετείο για την υπόθεση της Π. Μέλλιου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έχει καταδικάσει ομόφωνα σε τρία χρόνια με αναστολή δύο αστυνομικούς για την υπόθεση που αφορούσε σωματικό έλεγχο κατά τη διάρκεια προσαγωγής στην Πόπη Μέλλιου, στις 27 Φεβρουαρίου του 2012, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης της Αστυνομίας στα Εξάρχεια


Η υπόθεση αφορούσε σωματικό έλεγχο κατά τη διάρκεια προσαγωγής στην Πόπη Μέλλιου, η οποία είχε προσαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου του 2012 στο πλαίσιο μιας επιχείρησης της Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Εμφανώς ενοχλημένοι οι αστυνομικοί της ζήτησαν τα στοιχεία της τα οποία αρνήθηκε να δώσει, αν κι εκείνοι δεν έδιναν τα δικά τους (σημειωτέον οι αστυνομικοί δεν έφεραν τα μητρώα τους).

Αμέσως προσήχθη στη Γ.Α.Δ.Α., όπου – αφού έδωσε την ταυτότητά της και πιστοποιήθηκαν τα στοιχεία της – την ανάγκασαν να γδυθεί και να υποστεί σωματικό έλεγχο. Η Πόπη Μέλιου κατέθεσε μήνυση και το 2015 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον αστυνομικό που έδωσε εντολή για τον σωματικό έλεγχο και την εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στο τμήμα (αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση εδώ). 

Πρόκειται για δικαστική απόφαση «μήνυμα» κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατά της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας 

Η ποινή σημαίνει ακόμη και απόταξη των εν λόγω αστυνομικών, οι οποίοι άσκησαν έφεση, της οποία η εκδίκαση ξεκίνησε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο Β' Τριμελές Εφετείο Αθηνών, συνεχίστηκε στις 23 Νοεμβρίου με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των αστυνομικών και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε νέα συνεδρίαση, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου καθώς την Τρίτη, 12/12, δεν μπόρεσε να γίνει η προγραμματισμένη συνεδρίαση λόγω κωλύματος της έδρας.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι ο συνήγορος των αστυνομικών, Στάθης Καρυδομάτης, δεν είναι άγνωστος. Ως συνήγορος υπεράσπισης των νεοναζί στη δίκης της Χρυσής Αυγής, τον Δεκέμβριο του 2015, απώθησε βίαια και χαστούκισε έναν 28χρονο αλλοδαπό δημοσιογράφο καθώς και μια νεαρή γυναίκα που παρακολουθούν τη διαδικασία.

Ο δικηγόρος των αστυνομικών, κατά τη συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου, μεταξύ των άλλων φαιδρών επιχειρημάτων χρησιμοποίησε και υλικό από την προσωπικό λογαριασμό της μηνύτριας στο facebook! Μεταξύ των «επιβαρυντικών» για τη συμπεριφορά της στοιχείων και ένα γκιφάκι που δείχνει κοριτσάκι να κλωστάει αστυνομικό! Ο συνήγορος, βέβαια, είχε ξεχάσει ότι στη δίκη δεν δικάζονταν οι πεποιθήσεις της μηνύτριας, αλλά η αυθαιρεσία των κατηγορουμένων αστυνομικών...

Η Πόπη Μέλλιου είχε μιλήσει πρόσφατα «στο Κόκκινο» στην Τζούλυ Τσίγκα και τον Χρυσόστομο Λουκά για την υπόθεση και τόνισε ότι, παρότι είχε μεγάλο προσωπικό κόστος, μπορεί να οδηγήσει σε μια απόφαση – σταθμό για την αστυνομική αυθαιρεσία:

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)