to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 21.03.2013

Πολιτική

Δικάζεται αύριο ο Π. Ψωμιάδης για την καταστροφή στη λίμνη Κορώνεια

Σε εδώλιο για πλημμελείς ελέγχους στην λίμνη Κορώνεια κάθεται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης . Ψωμιάδης και άλλοι πέντε υπάλληλοι της νομαρχίας που αδιαφόρησαν για την περιβαλλοντική καταστροφή


Την Παρασκευή θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων η δίκη που άρχισε την Πέμπτη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και αφορά στην υπόθεση της λίμνης Κορώνειας, με κατηγορούμενους τον τέως νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και πέντε υπαλλήλους. 

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι πέντε κατηγορούμενοι υπάλληλοι φέρονται ότι «τελούσαν αξιόποινες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ως υπάλληλοι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος». 

Ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. Ακόμα, κατηγορείται ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων κατά 24.660 ευρώ. 

Οι συγκατηγορούμενοί του, υπάλληλοι την εποχή εκείνη στην πρώην νομαρχία, κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, μη προβαίνοντας σε εκτεταμένους ελέγχους και μη επιβάλλοντας τα αντίστοιχα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα. 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ο τέως νομαρχιακός σύμβουλος, Μιχάλης Τρεμόπουλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μαρία Μουστάκα. Να σημειωθεί, ότι για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνεια έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ. 

Η δίκη διακόπηκε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, και θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)