to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 14.05.2013

Κοινωνία

Δικαστήριο έσβησε τη φωτιά στις... τσέπες πυρόπληκτου Χανιώτη

Τη φωτιά στις ... τσέπες ενός 54χρονου πολύτεκνου αγρότη έσβησε με την απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο της Καντάνου με την οποία όχι μόνο συρρικνώνεται το χρέος του αλλά περισώζεται και η περιουσία του.


Ο 54χρονος που είχε χάσει σχεδόν ολόκληρη την αγροτική του περιουσία από την μεγάλη φωτιάπου είχε πλήξει το Σέλινο αναγκαζόταν να δουλεύει με μεροκάματα αδυνατώντας να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις που είχε σε τέσσερις τράπεζες (3 πιστωτικές κάρτες και 1 κατ.δάνειο) συνολικού χρέους 24.198,96 Ευρώ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτη 54 ετών, περιστασιακά εργαζόμενο σε αγροτικές εργασίες, ο οποίος μέσω δικηγόρου της Ένωσης υπέβαλλε προτάσεις επί της αιτήσεως εξωδικαστικού συμβιβασμού, στην μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο της Καντάνου αλλά και πάλι δεν υπήρξαν οι δέουσες αντιπροτάσεις, με αποτέλεσμα να κληθεί το δικαστήριο να ρυθμίσει το χρέος του δανειολήπτη ,όπως ο νόμος ορίζει.

Αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο, για τον δανειολήπτη υπήρξε μία κατοικία της οποίας κύριος είναι κατά το 50% αυτής, όμως η κατοικία αυτή αποτελεί την  κύρια κατοικία της οικογένειας και δεν γίνεται λόγος για εκποίηση, παραταύτα διαθέτει 6 αγροτεμάχια όχι μεγάλης έκτασης και εμπορικής αξίας, καθώς τα αγροτεμάχια αυτά περιείχαν ελιές οι οποίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε κατά το παρελθόν την Επαρχία Σελίνου και τον ίδιο τον δανειολήπτη. Επίσης διαθέτει 6 στρέμματα περίπου βοσκοτόπια σε διάφορα σημεία της επαρχίας Σελίνου, όμως δεν έγινε λόγος για εκποίηση καθώς αφενός ο δανειολήπτης δεν διαθέτει τίτλους κυριότητας, λόγος μη διάταξης ρευστοποίησης.

Επί των παραπάνω και σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου ο πολύτεκνος δανειολήπτης πέτυχε:

1) κούρεμα του χρέους των 24.198,96 Ευρώ.. κατά 50% περίπου

2) Σώζεται η κατοικία του δανειολήπτη από την ρευστοποίηση

3) Του δίδεται περίοδος χάριτος 4 ετών, χωρίς δόσεις, για τη διάσωση της κατοικίας του

4) Καθορίζονται σε μηνιαίες καταβολές, για 4 χρόνια (48) μήνες των 150 Ευρώ ανα μήνα για να ικανοποιηθεί μέρος του χρέους προς την Πιστώτρια Τράπεζα,

5) Καλείται να πληρώσει το ποσό 76,69 Ευρώ/μήνα για 72 μήνες για την ολοκληρωτική διάσωση της κατοικίας του.

Πηγή: prismanews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)