to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 16.01.2017

Κοινωνία

Δικαστική απόφαση-κόλαφος για το ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης - Γιατί... «παραμόνευαν» οι σχολάρχες

Η δικαστική απόφαση έχει σοβαρές προεκτάσεις, καθώς βασίζεται στις διατάξεις του Ν. 4415/2016 - Στην υπόθεση αυτή, υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ, είχαν επενδύσει συγκεκριμένοι εργοδοτικοί κύκλοι, οι οποίοι καθοδηγούσαν νομικά το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης καθώς ήλπιζαν ότι μέσω της υπόθεσης αυτής θα «πέσει» ο εν λόγω νόμος ο οποίος βάζει φραγμό στις αναιτιολόγητες απολύσεις εκπαιδευτικών


Γύρισε μπούμερανγκ η προσφυγή του ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης στα δικαστήρια, προκειμένου να μην επιστρέψει στην τάξη εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε απολυθεί παράνομα για λόγους μη …συμμόρφωσης με τη θρησκευτική γραμμή του σχολείου και δικαιώθηκε από υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας. Το αίτημα του σχολείου απορρίφθηκε από το δικαστήριο και ο εκπαιδευτικός επιστρέφει αύριο στα διδακτικά του καθήκοντα. Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης έχει σοβαρές προεκτάσεις, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ, καθώς βασίζεται στις διατάξεις του Ν. 4415/2016. Επισημαίνουμε ότι στην υπόθεση αυτή είχαν επενδύσει συγκεκριμένοι εργοδοτικοί κύκλοι, οι οποίοι καθοδηγούσαν νομικά το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Ήλπιζαν ότι μέσω της υπόθεσης αυτής θα «πέσει» ο Ν. 4415/2016 που βάζει φραγμό στις αναιτιολόγητες απολύσεις εκπαιδευτικών.

Πλέον, επισημαίνει η Ομοσποινδία, όλοι οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν παράνομες από υπηρεσιακά συμβούλια θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην τάξη. Πέραν της υπόθεσης του εκπαιδευτικού στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, υπάρχει η περίπτωση δύο εκπαιδευτικών του ιδιωτικού σχολείου Neue Schule Athen, των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν παράνομες ως καταχρηστικές. Το σχολείο, καταπατώντας το νόμο, δεν επιτρέπει την επιστροφή των εκπαιδευτικών αυτών στην τάξη.


 

Άμεσες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επάνοδο των εκπαιδευτικών στα σχολεία τουτς

Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκδίδουν σήμερα (σ.σ.: Δευτέρα) έγγραφα απευθυνόμενα προς τα δύο ιδιωτικά σχολεία (Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, Neue Schule Athen) με τα οποία γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στα καθήκοντά τους οι εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν στα υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς οι καταγγελίες σύμβασής τους κρίθηκαν άκυρες. Στα έγγραφα, όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, τονίζεται ότι σε περίπτωση που τα σχολεία δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του Ν. 4415/2016, θα υπάρξει πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)