to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 22.03.2013

Κοινωνία

Δικαιώθηκε γιατρός που διώχθηκε γιατί αποκάλυψε ελλατωματικά ιατρικά υλικά

Κατέρρευσε για μια ακόμα φορά η πολιτική δίωξη της κυβέρνησης κατά του διευθυντή της Παιδιατρικής και Προέδρου των γιατρών του Γ.Ν.Ξάνθης Δημήτρη Αδαμίδη.


Δικάστηκε από το πειθαρχικό του Ε.Σ.Υ. και αθωώθηκε παμψηφεί για 3η συνεχόμενη φορά.  

Ο δρ. Αδαμίδης έγινε στόχος αλλεπάλληλων διώξεων από τον διοικητή του νοσοκομείου γιατί με εμπεριστατωμένη μελέτη του (όπως παραδέχτηκε το πειθαρχικό) εντόπισε και απέδειξε αδιάσειστα σειρά ελαττωμάτων στα κλιπ ομφαλίου λώρου, που χρησιμοποιούσαν τα νοσοκομεία το 2010-2011. Τα επιστημονικά συμπεράσματά του ήταν σε αρμονία με τις πανευρωπαϊκές προειδοποιήσεις της  Ρυθμιστικής Αρχής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων για την κυκλοφορία επικίνδυνων κλιπ ομφαλίου λώρου.  

Οι δε προειδοποιήσεις του για κινδύνους αιμορραγίας νεογνών από τον ομφάλιο επαληθεύτηκαν σε 4 περιπτώσεις στο Γ.Ν.Ξάνθης (5/2010, 6/2011) καθώς και σε άλλα νοσοκομεία (Χανιά, Λάρισα,  Παπαγεωργίου Θεσ/νίκης, Ιωάννινα, Σέρρες). 

Ο διοικητής του νοσοκομείου και η κυβέρνηση αντί να επαινέσουν τον δρ. Αδαμίδη και να  αντικαταστήσουν αμέσως τα προβληματικά υλικά επεχείρησαν ανεπιτυχώς να τον απολύσουν από το νοσοκομείο διότι άσκησε κριτική στην προϊσταμένη αρχή υπερασπιζόμενος την υγεία των παιδιών.

 Με τις διώξεις αυτές (ήταν άραγε οι τελευταίες;) προσπάθησαν να καταργήσουν την ελευθερία του λόγου των πολιτών και την ελευθερία της επιστημονικής σκέψης, καθώς και να τρομοκρατήσουν γιατρούς και εργαζόμενους στα  νοσοκομεία με στόχους: 

α)την επιβολή ενός δημοσίου λειτουργού που δεν ασχολείται με τα κοινωνικά προβλήματα και 

β) την αποψίλωση του Ε.Σ.Υ. από γιατρούς και τελικά την πλήρη κατάργησή του.

Η πανηγυρική δικαίωση του δρ. Αδαμίδη καταδεικνύει ότι όποιος υπερασπίζεται σταθερά και σθεναρά την επιστημονική αλήθεια και τα δικαιώματα των πολιτών τελικά θριαμβεύει. 

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)