to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 02.07.2012

left.gr

Κοινωνία

Δικαίωση των κατοίκων- Προς κατεδάφιση οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σε έντονο κλίμα η συνεδρίαση της Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης που συζήτησε για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας


Το δρόμο για την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε τουλάχιστον 5 περιοχές του Ηρακλείου, ανοίγει η απόφαση της Επιτροπής Αυθαιρέτων του Δήμου, που συνεδρίασε σήμερα και εξέτασε το θέμα.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και οι αντεγκλίσεις μεταξύ αντιπροσωπείας κατοίκων των περιοχών όπου λειτουργούν αυτές οι κεραίες αλλά και των εκπροσώπων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας .

Η επιτροπή τελικά δέχτηκε τις αιτιάσεις των κατοίκων και έκρινε ότι το καθεστώς λειτουργίας αυτών των εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του Ν.4053 περί τακτοποίησης κεραιών και όχι του Ν.4014 , περί τακτοποίησης αυθαιρέτων, όπως επιχειρηματολογούσε η πλευρά των εταιριών.

Μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής δέχτηκαν ότι η απόφαση τους πρέπει να ληφθεί στη βάση των προβλέψεων του άρθρου 31 του Ν.4053, που αναφέρει ότι για όσες κεραίες έχει υποβληθεί καταγγελία πριν από τις 7/3/2012, ισχύει το παλαιό καθεστώς και καατά συνέπεια πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες τόσο για την κατεδάφιση τους όσο και για την επιβολή προστίμων

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε μετά τις έντονες αντιδράσεις των περίοικων που υποστηρίζουν ότι οι κεραίες αυτές λειτουργούν επιβαρυντικά για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται για κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται στις οδούς Γ.Παπανδρέου (στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν δύο), Στενημάχου, Επαμεινώνδα, Ολυμπίας , στο Ηράκλειο,με τους κατοίκους να επισημαίνουν ότι είναι ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο σε  πυκνοκατοικημένες περιοχές, που υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, να ακτινοβολούνται από πολλές διαφορετικές πηγές.

Πλέον η απόφαση της Επιτροπής Αυθαιρέτων του Δήμου θα σταλεί στην σχετική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για κάποιες από τις κεραίες αυτές υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης, ενώ για κάποιες άλλες θα ακολουθηθεί από τις εταιρείες και η διαδικασία της αίτησης θεραπείας.

Πηγή: cretalive.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)