to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 13.01.2023

Πολιτική

Δικαίωση Πολάκη στην μήνυση Κουρτάκη - Έλεγε αλήθεια για το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει η εισαγγελέας

Νομικά, πολιτικά και προσωπικά δικαιωμένος αισθάνεται ο βουλευτής Χανίων καθώς κατέπεσαν οι κατηγορίες περί συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης του Γ. Κουρτάκη


Παρελήφθη σήμερα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, από τον ίδιο τον βουλευτή, η από 22.12.2022 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, η οποία απορρίπτει αμετάκλητα τη μήνυση Κουρτάκη και το απαλλάσσει οριστικά από τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμησης» και «εξύβρισης».

Η Εισαγγελέας Εφετών δέχθηκε ότι όλα όσα είχε καταγγείλει ο Παύλος Πολάκης, τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εταιρείες του Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και για τα χρήματα που έγιναν «καπνός» από το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012 - 2014, στην αντιπαράθεση του με τον εκδότη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Πρόκειται για μια τεράστια νομική, πολιτική και προσωπική δικαίωση, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τομεάρχη Διαφάνειας της ΚΟ και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο ίδιος αισθάνεται νομική δικαίωση διότι:

α) η Εισαγγελέας Εφετών δέχθηκε (με μία πολυσέλιδη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση) ότι όλα όσα είχα καταγγείλει για τις εταιρείες του Κουρτάκη και για τα χρήματα που πήραν "αέρα" από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2012 - 2014, ήταν απολύτως αληθή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Κουρτάκης δεν προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να ενισχύει την έγκλησή του.

β) η συγκεκριμένη εισαγγελική διάταξη αποτελεί σημαντικό ΠΡΟΚΡΙΜΑ για την ποινική δικογραφία με τις "διαφημιστικές δαπάνες" του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία ακόμη ερευνάται από την Οικονομική Εισαγγελία.

γ)  η συγκεκριμένη εισαγγελική διάταξη αποτελεί μια αποστομωτική απάντηση προς τον κ. Ντογιάκο και τους εξ αγχιστείας συγγενείς του. Ξέρουν τι εννοώ. Λεπτομέρειες, αν προκληθώ».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ο βουλευτής συνεχίζει ως εξής, σχολιάζοντας την απόφαση:

Πολιτική δικαίωση διότι συνιστά ηχηρό ράπισμα προς τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές του, οι οποίοι εξευτελίστηκαν ζητώντας συγγνώμη από τον Κουρτάκη που δεν ήραν την ασυλία μου στην πρώτη του μήνυση και έσπευσαν να του κάνουν το χατίρι, ξαναφέρνοντας την υπόθεση για δεύτερη φορά στη Βουλή.

Προσωπική και ηθική δικαίωση, διότι ένας ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός δέχεται (με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο) ότι όταν πρόκειται για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και δη του δημόσιου χρήματος, οι οξείες εκφράσεις και οι δυσμενείς χαρακτηρισμοί επιτρέπονται και δικαιολογούνται.

Πρόκειται για σφαλιάρα πρώτου μεγέθους προς όλους όσοι υποκριτικά και προσχηματικά ομνύουν στην "αστική ευπρέπεια" και κοσμιότητα του ύφους, για να καλύψουν το ποταπό τους ήθος και τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Ερχόμαστε και θα είναι αλλιώς!

Δικαιοσύνη παντού».

Ο Π. Πολάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, θυμίζοντας δύο παλαιότερα σχόλια, ένα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ένα του Άδωνι Γεωργιάδη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)