to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δικαίωση για τις εργολαβικές καθαρίστριες στην Eurolife

Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει τελικά για τις καθαρίστριες μέσω εργολαβικής εταιρείας στην Eurolife καθώς, μετά τις κινητοποιήσεις, με τη στήριξη του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), η διοίκηση της Eurobank έκανε πίσω από την αρχική «πρόταση» που θα επέφερε μειώσεις μέχρι και 60% στις αποδοχές των καθαριστριών


«Αν κάτι μάθαμε από τον αγώνα που δώσαμε είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια», τονίζει στο left.gr μία από τις 9 καθαρίστριες στο κεντρικό κατάστημα της Eurolife (η οποία παλαιότερα ανήκε στη Eurobank, πριν εξαγοραστούν και οι δύο από την Fairfax). Και οι 9 εργάζονταν μέσω εργολάβου στη Eurobank και απειλήθηκαν, όπως και 2 περίπου χρόνια πριν, με μειώσεις που θα έφταναν και το 60% του μισθού τους. 

Τελικά, μετά τις κινητοποιήσεις, τις οποίες κάλυψε μεταξύ άλλων και το Left.gr (σ.σ.: δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της Eurobank στις  8/11/2017 & στις 1/12/2017), όπου οι καθαρίστριες κατέστησαν σαφές ότι δεν θα δεχτούν και νέα λεηλασία των μισθών τους (σ.σ.: εδώ το σχετικό δημοσίευμα του Φεβρουαρίου του 2016), η διοίκηση της Eurobank αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να διατηρήσει τις ίδιες συνθήκες εργασίας, για 2 ακόμα χρόνια, για τις εργολαβικές καθαρίστριες. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα:

Ευχαριστούμε όλους τους αλληλέγγυους από σωματεία, νεολαίους και  εργαζόμενους που στάθηκαν δίπλα μας. Χωρίς και τη δική τους συμπαράσταση δεν θα ήταν δυνατό να επιτύχουμε τη ανανέωση της σύμβασης «εργολαβίας» και καμία αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των συναδελφισσών.

Συνάδελφοι, -ισσες, επικοινωνούμε άμεσα το Σωματείο για οποιαδήποτε θέμα αφορά την εργασία μας. ΔΕΝ υπογράφουμε κανένα χαρτί για κανένα λόγο, αν δεν ενημερώσουμε το σωματείο μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας, τις ζωές μας, το μέλλον μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)