to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:07 | 15.07.2016

Κοινωνία

Δικαίωση για 187 απολυμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ

Με την δικαστική απόφαση (1217/2016) που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2016, το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε 187 απολυμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας, απόφαση που έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1009/2016 του ιδίου δικαστηρίου με την οποία είχαν δικαιωθεί άλλοι 36 απολυμένοι ιατροί της υγειονομικής περιφέρειας.


Δικαιώθηκαν, με την πρόσφατη τελευταία απόφαση, όλοι οι απολυμένοι ιατροί της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ).

Συγκεκριμένα με την δικαστική απόφαση (1217/2016) που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2016, το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε 187 απολυμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας, απόφαση που έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1009/2016 του ιδίου δικαστηρίου με την οποία είχαν δικαιωθεί άλλοι 36 απολυμένοι ιατροί της υγειονομικής περιφέρειας.

Έτσι, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Παναγιώτης Ψυχάρης "όλοι οι απολυμένοι ιατροί της 1ης ΥΠΕ, που προσέφυγαν δικαστικά (συνολικά 223) δικαιώθηκαν και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι την έκδοση απόφασης του Εφετείου". Σημειώνεται ότι πρόκειται για αποφάσεις επί τακτικών αγωγών και όχι ασφαλιστικών μέτρων. Ήδη η νομολογία που έχει σχηματιστεί είναι πάγια. "Οι απολύσεις του Γεωργιάδη ήταν αντισυνταγματικές και δεν μπορούν να διασωθούν", προσθέτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Οι γιατροί καλούν το υπουργείο Υγείας να λάβει υπόψη το γεγονός αυτό στη νομοθετική πρωτοβουλία που προτίθεται να λάβει, και να παραλείψει την απαράδεκτη προϋπόθεση παραίτησης των γιατρών από όλες τις υπέρ αυτών εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, που έχει περιλάβει στην παρ. 4ββ του άρθρου 28 του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία, ώστε να ενισχυθούν οι μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που με το νόμο 4238 διαλύονται καθημερινά και απερίσπαστοι στο σύνολό τους να εργαστούν για το καλό της κοινωνίας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Εφημερίδα των Συντακτών

tags: ΠΕΔΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)