to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δικαιώνεται το Δημόσιο για μη καταβολή ΦΠΑ από το «Ελ.Βενιζέλος»

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, οι εταιρείες που το διαχειρίζονταν, δεν κατέβαλαν στο ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου.


Υπέρ του ελληνικού δημοσίου έληξε η δικαστική διαμάχη με την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΔΑ) και τη γερμανική εταιρεία «Hochtief», οι οποίες επί 20 έτη διαχειρίζονταν την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, η ΔΑΑ δεν κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ για υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Πάντως, το συνολικό ποσό των οφειλών της γερμανικής εταιρείας προς το ελληνικό δημόσιο προς το παρόν είναι δύσκολο να υπολογιστεί, καθώς οι οφειλές τελούσαν σε αναστολή λόγω προσφυγής και δεν έχουν προσμετρηθεί ακόμη από την Εφορία οι χρήσεις μέχρι το 2013. Παράλληλα, στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμεί σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση και άλλων αποφάσεων επί προσφυγών που έχουν κατατεθεί για μη απόδοση ΦΠΑ και για άλλα έτη.

Με την απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο απορρίπτει τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με τους οποίους το ελληνικό Δημόσιο παραβίασε την «καλή πίστη» ή το ευρωπαϊκό δίκαιο και κρίνει πως με βάση το ελληνικό Σύνταγμα η διεθνής Διαιτησία στην οποία είχαν προσφύγει η γερμανική διοίκηση δεν μπορεί να διαγράψει τα διοικητικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)