to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 28.09.2018

Πολιτική

Διήμερη επίσκεψη των Σ. Φάμελλου και Ν. Σαντορινιού στη Σαμοθράκη

Την ανάγκη σύνδεσης της φυσικής ταυτότητας της Σαμοθράκης με τη ζωή και τη δουλειά των ανθρώπων του νησιού, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου του ακριτικού νησιού.


Ο κ. Φάμελλος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, επισκέφθηκαν τη Σαμοθράκη, ένα χρόνο μετά τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν το νησί και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υποδομών του, ενώ μεγάλες ήταν οι καταστροφές που υπέστησαν κατοικίες, επιχειρήσεις και μέρος του ζωικού κεφαλαίου του νησιού.

Οι κύριοι Φάμελλος και Σαντορινιός ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από το λιμεναρχείο του νησιού όπου ενημερώθηκαν από τον λιμενάρχη, ανθυποπλοίαρχο Βασίλη Σλανκίδη, για της λειτουργία και την επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει. Ο λιμενάρχης τόνισε ότι είναι επαρκής η στελέχωση του λιμεναρχείου, στο οποίο υπηρετούν 24 άτομα επί συνόλου 27 που είναι η δύναμή του. Ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει η πρόσληψη και νέων λιμενοφυλάκων, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του δυναμικού των λιμεναρχείων και λιμενικών σταθμών που εδρεύουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας.

Οι δυο υπουργοί επισκέφθηκαν, επίσης, το γυμνάσιο και το λύκειο του νησιού, στο οποίο φοιτούν συνολικά 99 μαθητές και ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητές. Ο κ. Φάμελλος, αναφέρθηκε στα δικά του μαθητικά χρόνια στο δημόσιο σχολείο, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της πολιτείας είναι η παροχή όλων εκείνων των μέσων για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες. Επίσης, προέτρεψε τα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον και να πρωτοστατήσουν στην ανακύκλωση, καθώς, όπως τόνισε, ο φυσικός και δασικός πλούτος της Σαμοθράκης θα πρέπει να αναδειχθεί μέσα από τέτοιες προσπάθειες όπως είναι η ανακύκλωση.

Από τη μεριά του ο κ. Σαντορινιός απευθυνόμενος στους μαθητές αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει το νησί και στη συμβολή των νέων ανθρώπων σε αυτή. Παρότρυνε τα παιδιά να επιστρέφουν στο τόπο τους μετά τις σπουδές τους, ώστε, όπως είπε, μέσα από την παρουσία τους και τη δουλειά τους να το κρατούν ζωντανό και δραστήριο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Σαμοθράκης, σημειώνοντας ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάδειξης του νησιού.

Στη συνέχεια οι κύριοι Φάμελλος και Σαντορινιός συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη φορέων του νησιού, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού μετά τις περσινές πλημμύρες, ενώ συζητήθηκαν και οι επόμενες ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων.

 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)