to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 08.05.2015

Πολιτική

Διήμερη επίσκεψη Τ. Χριστοδουλοπούλου στη Λέσβο για το μεταναστευτικό

Ολοκληρώθηκε διήμερη επίσκεψη (7 και 8/5/2015) της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου στο νησί της Λέσβου, με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση των αναγκών λόγω των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Υπουργός μετέβη στο Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας, στο Προαναχωρησιακό Κέντρο της Μόριας, στην Υπηρεσία Ασύλου καθώς και στο υπό παράδοση Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Μόρια, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη των ως άνω υπηρεσιών καθώς και με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και των Γιατρών του Κόσμου και βέβαια με πρόσφυγες. Προηγουμένως η Υπουργός είχε επισκεφθεί τον ανοικτό χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, στον  οποίο μέχρι και αργά το βράδυ παρέμενε ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων και συζήτησε επί τόπου τα προβλήματα, που ανακύπτουν σχετικά με την καταγραφή και την υποδοχή των προσώπων αυτών κατά την άφιξή τους. Την Υπουργό συνόδευσαν κατά την επίσκεψή της στο νησί ο τοπικός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζερδελής, η Βουλευτής Β’ Αθήνας Βασιλική Κατριβάνου, Υπεύθυνη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, στελέχη του γραφείου της καθώς και του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού.

Εικόνες ντροπής αντίκρυσε η Χριστοδουλοπούλου στη Μυτιλήνη

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπό τον συντονισμό της Αναπληρώτριας Υπουργού με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα κου Γιαννέλη καθώς και των τοπικών αρχών και φορέων, της Περιφερειάρχου Β’ Αιγαίου κ. Καλογήρου, του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Γαληνού, του Διοικητή του Νοσοκομείου Λέσβου κ. Μουζάλα, του Λιμενάρχη κ. Μαργωμένου, του Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντή Β.Αιγαίου κ. Λαγού, του Αστυνομικού Δ/ντή κ. Στεφάνου. Κατά τη σύσκεψη αναδείχθηκε ως μείζον ζήτημα η αποφόρτιση του χώρου του λιμανιού και η υποδοχή των προσώπων στον χώρο της Μόριας, που προκρίθηκε ως ο καταλληλότερος για την παρούσα συνθήκη χώρος και όλοι οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν για την άμεση υλοποίηση αυτής της λύσης. Συνομολογήθηκε η ανάγκη στελέχωσης του λιμενικού και της αστυνομίας και της πρώτης υποδοχής. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τις συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο έργο της υποδοχής.

Διαβάστε και το σχετικό ρεπορτάζ στο Εμπρός της Μυτιλήνης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)