to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 19.03.2013

Διεθνή

Διήμερη απεργία των δημοσιογράφων της Κοριέρε ντελα Σέρα

Οι δημοσιογράφοι της Κοριέρε ντελα Σέρα πραγματοποιούν σήμερα και αύριο απεργία διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία ιταλικής εφημερίδας, το οποίο προβλέπει την περικοπή 110 θέσεων εργασίας επί συνόλου 355, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής, η ιστοσελίδα της εφημερίδας δεν θα ανανεώνεται σήμερα και αύριο, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε το αυριανό φύλλο της εφημερίδας ούτε αυτό της Πέμπτης.

Οι δημοσιογράφοι της Κοριέρε υπογραμμίζουν ότι "απορρίπτουν κατηγορηματικά" το σχέδιο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε η διεύθυνση, το οποίο προβλέπει εκτός από την περικοπή θέσεων εργασίας και μειώσεις μισθών, την πιθανή πώληση της έδρας της εφημερίδας και μια μείωση σελίδων. Το σχέδιο αυτό "παραμορφώνει την πρώτη ιταλική εφημερίδα και μοιάζει ακόμη και με αυτοκτονία", αναφέρουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης.

"Η επιτροπή των συντακτών αποδεχόταν πάντα να συζητήσει με την επιχείρηση τα μέσα εξορθολογισμού των δαπανών και κυρίως τους τρόπους αύξησης των εσόδων. Το σχέδιο που παρουσιάστηκε χθες δεν είναι ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, αλλά απλώς ένας χονδροειδής και απαράδεκτος χειρισμός που αποσκοπεί στην καταστροφή της Corriere della Sera", συνεχίζουν.

Οι ίδιοι επικρίνουν την μητρική εταιρεία, τον όμιλο RCS Mediagroup, επικαλούμενοι ως παράδειγμα την εξαγορά του ισπανικού εκδοτικού ομίλου Recoletos, η οποία ευθύνεται, σύμφωνα με τους ίδιους, για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρέη: "Χωρίς τέτοιες επιλογές, ο όμιλος θα είχε τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση".

Ο όμιλος RCS Mediagroup, ο οποίος εκδίδει επίσης την Gazzetta dello Sport (Γκαζέτα ντέλο Σπορ) και την ισπανική εφημερίδα El Mundo (Ελ Μούντο), είχε ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου ότι ετοιμάζει ένα σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο προβλέπει την περικοπή περίπου 800 θέσεων εργασίας και την πώληση ή το κλείσιμο περίπου δέκα τίτλων. Το διοικητικό του συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 22 και στις 27 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)